„Astăzi donăm sânge, mâine putem primi în schimb viață”, mesajul umanitar al polițiștilor cărășeni

Periodic, polițiștii din Caraș-Severin dau dovadă de solidaritate și umanitate față de semenii lor, aceștia fiind primii care răspund pozitiv la apelurile de donare de sânge, tot așa cum răspund la evenimentele infracționale și contravenționale zilnice.

Din cauza contextului pandemic, numărul persoanelor dispuse să doneze sânge pentru cei aflați în impas a scăzut semnificativ, iar inițiativa polițiștilor se dorește a fi un exemplu de urmat pentru toți cei care doresc să contribuie prin câteva picături de sânge la salvarea de vieți omenești.

„Într-o perioadă în care avem mare nevoie să fim solidari și altruiști cu cei din jur, noi, polițiștii Inspectoratului de Poliție Caraș-Severin, am ales să fim alături de cei care depind de câțiva mililitri de sânge pentru a trăi. Din păcate, realitatea ne demonstrează că oricine poate fi în această situație la un moment dat. Astfel, în urma apelului reprezentanților Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița, am încercat să ne mobilizăm și de această dată, pentru a merge în număr cât mai mare la Centru și a dona sânge”.

leader board 728 x 90 px

Printre cei care au participat astăzi la acțiunea umanitară se numără polițiști de la Serviciul Rutier și Serviciul Cazier Judiciar, în zilele următoare fiind dispuși să calce pragul Centrului și polițiștii din cadrul celelalte structuri. De asemenea, cu ajutorul bonurilor valorice primite, donatorii intenționează, ca de fiecare dată, să le utilizeze pentru a le aduce un strop de bucurie oamenilor mai puțin norocoși.

„Având în vedere criza actuală de sânge, îndemnăm pe toți cei care sunt eligibili pentru a dona, să meargă la Centrele de Transfuzie Sanguină și să facă acest gest umanitar și benefic pentru sănătatea tuturor. Un singur donator poate salva, printr-o donare, cel puțin trei vieți! Într-o zi, oricine poate depinde de sângele donat!”.