Amenzi de peste 85.000 lei și lemn confiscat în urma unei acțiuni a polițiștilor cărășeni

Weekendul trecut, poliţiştii au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 85.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 171 din 2010 și alte acte normative, iar ca măsură complementară, au fost ridicați, în vederea confiscării, mai bine de 23 de metri cubi de material lemnos. În plus, au fost întocmite şi patru dosare penale.

Apropierea sărbătorilor de iarnă, așa cum se întâmplă în fiecare an, are ca efect creșterea cererii în materie de pomi de Crăciun. Acest fapt a determinat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraș-Severin, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, să declanșeze o acțiune specifică, în perioada 11-13 decembrie, pentru a preveni și combate ilegalitățile în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

În urma verificărilor efectuate, atât în cadrul filtrelor instituite, cât și la agenții economici de profil din județ, polițiștii cărășeni au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 85.000 de lei, atât pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cât şi pentru încălcarea altor prevederi legale.

Totodată, ca măsură complementară, au fost ridicați, în vederea confiscării, 23,21 metri cubi de material lemnos, de diferite esențe, lemn de lucru, cherestea și lemn de foc, în valoare totală de aproape 6.000 de lei.

De asemenea, au fost constatate patru fapte de natură penală, în urma cărora au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, prevenirea și combaterea delictelor silvice fiind în permanență în atenția polițiștilor de pe raza judeţului Caraş-Severin.

tmc 640