NEWS ALERT. Luminița Jivan, trimisă în judecată într-un nou dosar DNA!

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a fostei șefe PSD Caraș-Severin, alături de omul de afaceri Valentin Armașu, liderul PER Caraș-Severin.

DNA o acuză pe Luminița Jivan de comiterea infracțiunii de „folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplineşte o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, iar pe Armașu de „complicitate la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplineşte o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, în calitate de președintă a organizației județene PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan ar fi promis celuilalt inculpat, om de afaceri care oferta în cadrul unei proceduri de achiziții publice de lucrări de reabilitare a străzilor dintr-un oraș din județul Caraș-Severin, „că se va prevala de ascendentul avut asupra primarului (martor) în virtutea ierarhiei interne de partid și îl va determina să atribuie contractul societăților controlate de omul de afaceri”. În plus, subliniază DNA, pe lângă  funcția deținută în partid, Jivan s-ar fi bazat și pe faptul că ar fi contribuit la asigurarea finanțării lucrărilor ce urmau a fi făcute de primărie prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).

„Promisiunea inculpatei Jivan Luminița-Maria ar fi fost făcută în considerarea faptului că omul de afaceri s-ar fi obligat să ofere sume de bani organizației locale a partidului conduse de inculpată, respectiv ca același inculpat să finanțeze campanii locale de presă favorabile partidului politic având ca scop obţinerea unor avantaje electorale”, a mai reținut DNA în actul de trimitere în judecată.

Valetin Armașu a vorbit public la un moment dat despre un denunț făcut de primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, împotriva sa, denunț susținut și de anumite înregistrări ce ar fi fost efectuate cu tehnică purtată de edilul-șef de la Dunăre.

Luminița Jivan e trimisă în judecată și într-un alt dosar instrumentat de DNA. E vorba despre dosarul șpăgilor din Vama Moravița, dosar în care deputatului de Caraș-Severin i se impută că și-ar fi folosit influența pentru a-l impune într-0 anumită funcție pe Mirel Pascu, fostul primar al Bocșei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/