„Nu sunt vinovată, nu există nicio probă împotriva mea! Justiția se face în sala de judecată, nu într-un comunicat de presă!”

Fosta șefă PSD Caraș-Severin, trimisă în judecată de DNA Timișoara pentru că și-ar fi folosit influența conferită de calitatea de parlamentar pentru a obține anumite avantaje, își susține nevinovăția, pe care e convinsă că o va proba în sala de judecată.

Luminița Jivan a explicat pentru expressdebanat.ro că întocmirea unui rechizitoriu în care are calitatea de inculpat nu înseamnă că i-a fost demonstrată în vreun fel și vinovăția. „Într-un stat de drept, așa cum e România, soluția o dau judecătorii. Procurorul face doar o propunere. Vedem dacă judecătorul va hotărî că este în regulă ceea ce au făcut domnii procurori sau nu. Repet, soluția o dau judecătorii, justiția se face în sala de judecată, nu într-un comunicat de presă. Trimiterea mea în judecată va fi soluționată de către judecători, sub nicio formă de către procurori. Sub nicio formă nu mă consider vinovată de ceva. Nu există nicio dovadă împotriva mea. Trimiterea în judecată nu înseamnă vinovăția mea, ci pur și simplu un procuror face o propunere către instanță. Judecătorii vor hotărî dacă sunt vinovată sau nu. Eu îmi voi dovedi nevinovăția!”, a comentat deputatul de Caraș-Severin.

Este al doilea dosar de corupție în care Luminița Jivan e trimisă în judecată. În primul dintre ele, cel legat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara și Vama Nădlac, dosarul de află de mai multă vreme pe cameră preliminară, etapă în care se hotărăște dacă poate începe judecarea cauzei sau dacă sunt chestiuni procedurale ce necesită întoarcerea dosarului la Parchet.

Luminița Jivan se bucură în ambele spețe de prezumția de nevinovăție. Nu același lucru e valabil și cu statutul de funcționar public pe care l-ar fi avut după încheierea mandatului de parlamentar. „Ca funcționar public voi fi suspendat din funcție. Până la urmă se va face dreptate, dar voi fi suspendată din calitatea de funcționar public până la finalizarea procesului. Voi putea lucra ca și personal contractual,  voi putea lucra ca city manager, county manager, tot ce înseamnă contractual, secretar de stat, subsecretar de stat, șef de cancelarie, dar nu funcționar public, ceea ce eu sunt la bază. Mă împiedică foarte mult în carieră acest lucru, dar pe o funcție contractuală pot reveni în Consiliul Județean”, a adăugat aceasta, confirmând că după încheierea mandatului de deputat va face parte din echipa lui Romeo Dunca în Consiliul Județean Caraș-Severin.

 

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. Luminița Jivan, trimisă în judecată într-un nou dosar DNA!