Bariere pe râurile Timiș și Bega, pentru cei care ingnoră Legea Apelor

Administrația Bazinală de Apă Banat atrage atenția că circulația cu vehicule și trecerea cu animale pe digurile de apărare ale cursurilor de apă este interzisă prin lege și se pedepsește contravențional. De aceea au fost montate aproape 80 de bariere noi pe digurile râurilor Timiș și Bega.

Nu puțini sunt cei care sfidează legea și își fac un obicei din a circula pe digurile râurilor Timiș și Bega. De aceea, pentru a stopa acest fenomen, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Timiș au montat 78 de bariere noi, în locurile în care acestea lipseau sau erau deteriorate, pe digurile râurilor Timiș și Bega. Aceste locuri, din județul Timiș, sunt cele mai tranzitate de către autovehicule, motociclete și grupuri de animale.

Barierele sunt prevăzute cu sistem de închidere. Au mai rămas de montat 100 de bariere noi până la primăvară. De asemenea se montează și plăcuțe de avertizare privind interzicerea circulației cu vehicule pe digurile de apărare.

leader board 728 x 90 px

Conform Legii Apelor nr.107/1996, art.87 pct. 37 această contravenție se sancționează cu amendă de la 6.500 lei la 7.500 lei, astfel că, în cursul acestui an inspectorii Apelor Banat au aplicat sancțiuni contraventionale în cadrul acțiunilor de verificare și control, în urma autosesizării, dar și a sesizărilor transmise de cetățeni.