Tot mai multe cazuri de infectare cu tulpina britanică descoperite în Caraș-Severin și Timiș!

Se înmulțesc cazurile de infectare cu noua tulpină de coronavirus în vestul țării. 5 cazuri noi au fost raportate în județele Caraș-Severin și Timiș. Alte 9 au fost înregistrate în Hunedoara, Suceava și Botoșani.

În cadrul Laboratorului de Metagenomică și Biologie Moleculară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) au fost realizate, pe parcursul ultimei săptămâni, secvențieri pentru un număr de 47 de probe, provenite de la pacienți depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 în județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava și Botoșani. Din probele analizate, au fost depistate un număr de 14 noi cazuri aparținând tulpinii B.1.1.7 (VOC 202012/01), cunoscută ca având originea în Marea Britanie.

„Acestea sunt repartizate geografic astfel: 4 cazuri din județul Botoșani, 4 cazuri din județul Suceava, 4 cazuri din județul Timiș și câte unul din județele Caraș-Severin și Hunedoara. Precizăm că niciuna din celelalte 33 de probe secvențiate în această rundă, neasociate tulpinii britanice, nu prezintă mutațiile caracteristice variantelor identificate recent ca provenind din Africa de Sud sau Brazilia.”, spune prof. univ. Mihai Dimian, de la USV. „Creșterea semnificativă a numărului de cazuri noi identificate în această săptămână și distribuția geografică a acestora indică o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din teritoriul României.”, mai spune profesorul.

leader board 728 x 90 px

De menționat faptul că pacientul din Caraș-Severin s-a și vindecat de COVID-19 până a venit rezultatul de la Suceava, care a dezvăluit că, de fapt, omul a fost infectat cu noua tulpină de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 51 de ani din Reșița, depistat pozitiv în 26 ianuarie, care în 8 februarie a și ieșit deja din izolare. Bărbatul nu a fost în stare gravă, iar singurul său contact direct a fost soția, care însă nu s-a îmbolnăvit.

Acesta este al doilea caz de infectare cu noua formă de coronavirus în Caraș-Severin despre care s-a aflat până acum.

CITEȘTE ȘI: Primul caz de infecție cu noua tulpină de coronavirus în Caraș-Severin. Cine este persoana și în ce stare se află?