Primul caz de infecție cu noua tulpină de coronavirus în Caraș-Severin. Cine este persoana și în ce stare se află?

Primul caz de coronavirus cu noua tulpină depistată în Marea Britanie a fost înregistrat și la Reșița. Este vorba despre o femeie din municipiu care și-a făcut testul la o clinică privată. Și soțul său este infectat, însă el are forma clasică a virusului.

Astăzi a fost depistat primul caz din Caraș-Severin cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Rezultatul a venit de la un laborator privat de analize din Reșița. Este vorba despre o femeie de 55 de ani din oraș, care în acest moment este internată la Spitalul Județean de Urgență Reșița, fiind în stare bună. Are doi contacți: soțul, care este și el pozitiv, dar nu cu noua tulpină, ci cu tulpina clasică de SARS-CoV-2 și copilul, care nu este însă pozitiv.

„Se iau măsuri la locul de muncă, în familie. Contacții sunt puși în izolare și în carantină și urmărim mai departe această evoluție. Încercăm, cu sprijinul laboratoarelor, să depistăm imediat dacă este vorba despre noua tulpină de coronavirus”, ne-a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin.

leader board 728 x 90 px

Nu există informații că femeia ar fi călătorit în străinătate, așa că cel mai probabil este vorba despre o transmitere comunitară a noii tulpini de COVID-19.

UPDATE, ora 15.00

Potrivit celor mai recente informații, femeia este totuși acasă, nu în spital. Starea sa nu ar fi necesitat internarea.

CITEȘTE ȘI: Noua tulpină din Marea Britanie, depistată inclusiv la Reșița și Timișoara!