Aparatură de 8 milioane de euro ar putea fi primită de Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș

Un proiect de peste 8 milioane de euro este implementat la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, în vederea creșterii capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

Proiectul a fost aprobat de către Consiliului Local și a fost depus în cadrul programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară Protejarea Sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 8.147.226 de euro cu TVA, constituită din valoarea cheltuielilor aferente Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș 7.923.540 de euro și alte cheltuieli eligibile.

leader board 728 x 90 px

Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, prin investiții în infrastructura sanitară care contribuie la dezvoltarea de la nivel național, regional și local a sistemului, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate, și care consolidează capacitatea de reacție a Spitalului Caransebeș la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, având ca grup-țintă nediscriminatoriu populația României și având ca rezultat o entitate dotată pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de COVID-19, cu capacitate adecvată de îngrijire şi tratament a cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară: Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.