Centrele de vaccinare din Timișoara, sprijinite de Mitropolia Banatului

Două frigidere noi, necesare pentru păstrarea în condiții optime a dozelor de vaccin anti-Covid-19, au fost donate centrelor de vaccinare din Timișoara. Sprijinul a venit din partea Mitropoliei Banatului.

La nivelul Mitropoliei Banatului funcționează o serie de fundații și asociații care, de-a lungul ultimilor 30 de ani, au fost implicate în ajutorarea semenilor. În anul 2020 au fost investiți, în activitățile filantropice derulate la nivelul județului Timiș, în jur de 4.250.000 de lei. Au fost sprijinite spitale, centre pentru copii și vârstnici, dar și familii cu mulți copii.

„La începutul acestui an, activitatea filantropică a fost reluată. Centrul eparhial a răspuns prompt solicitării primite de la autoritățile locale de a sprijini nou înființatele centre pentru vaccinarea populației cu două frigidere noi și de mare capacitate, necesare păstrării vaccinurilor în condiții optime. Frigiderele au fost achiziționate și donate Primăriei Timișoara spre a fi folosite în cele două centre municipale. De-a lungul veacurilor, Biserica noastră a fost mereu implicată în viața poporului român, pe care l-a slujit atât cu cuvântul cât și cu fapta. Misiunea principală a Bisericii a fost și a rămas mântuirea omului. Prin propovăduirea Evangheliei, Biserica arată credincioșilor calea spre mântuire și totodată mijloacele pentru dobândirea ei. Din rândul acestor mijloace fac parte și cele de ordin filantropic, ale căror rădăcini se regăsesc chiar în perioada apostolică”, au transmis reprezentanții Mitropoliei Banatului.

leader board 728 x 90 px