Inspectorii Direcției Tehnice, trimiși pe teren să verifice starea drumurilor din Timișoara. Lațcău: „Până acum, planificarea bugetului de reparații se făcea din primărie, de pe scaun”

Viceprimarul Ruben Lațcău spune că i-a trimis pe teren pe inspectorii din primărie ca să verifice starea exactă a carosabilului, în vederea planificării bugetului necesar pentru reparațiile străzilor. Până una alta, gropile apărute peste iarnă vor fi astupate până la primăvară. 

„I-am trimis pe cei de la Direcția Tehnică pe teren. Până acum, practic, planificarea bugetului de reparații se făcea din primărie, de pe scaun. Funcționarii introduceau într-o listă aproape toate străzile Timișoarei și puneau un buget: 50 de milioane de lei, fără să existe inspectori care să meargă în teren să vadă starea exactă a drumului: când a fost el executat, dacă este în garanție și avem o groapă, atunci trebuie să oblig constructorul să îl repare. Eu am discutat și cu cei de la direcție să schimbăm acest lucru în care bugetăm 800 de străzi și punem SDM să decidă ce repară sau nu și acum inspectorii au ieșit să vad unde sunt zonele cele mai grav afectate care au nevoie de intervenții și vom interveni.”, a spus viceprimarul Ruben Lațcău.

Toate străzile pe care au apărut cratere peste iarnă vor fi reparate luna aceasta și în martie, a mai spus viceprimarul.

leader board 728 x 90 px

„Sper eu să ne asigurăm că nu mai suntem în situația în care, la fiecare început de an se sparg toate străzile, că până la urmă asfaltul și drumurile nu sunt de unică folosință. E inadmisibil să asfaltezi în fiecare an aceeași porțiune de drum. Înseamnă că fie lucrările nu au fost făcute de calitate, fie proiectul și tehnologia pe care o folosim noi nu este potrivită cu acel drum și cu regimul său de circulație.”, a explicat Lațcău.

În privința plombărilor, bugetul alocat acestora este comparativ cu cel de anii trecuți. Tronsoanele de drum asfaltate recent și pe care au apărut gropi vor fi reparate de firmele care au executat lucrările, fără costuri suplimentare din partea primăriei, asigură viceprimarul.

„Anul trecut am avut undeva la 70 de milioane de lei pe care primăria i-a cheltuit pentru reparații de gropi, pe cârpit de drumuri, pe pus de semafoare, de tras linii pe asfalt. Este costul pe care ni-l ia aproape să refacem bulevardul Stan Vidrighin, de la Ștefan cel Mare până la AEM, atât linia de tramvai, cât și calea de rulare. Este un cost foarte mare. Trebuie să ne asigurăm că întreținem străzile și reparăm gropile, dar că nu ajungem să facem prin reparații lucrări de investiții. Avem de exemplu în centru, unde am vrut să reparăm trotuarele și am ajuns să asfaltăm toată strada. Aceste costuri care practic nu au fost bugetate la începutul anului nu oferă predictibilitate în modul în care intervenim noi pe străzile Timișoarei.”, a mai declarat viceprimarul.

Ruben Lațcău spune că săptămâna viitoare primăria va prezenta public un buget de investiții pentru anul acesta și planul pentru intervenția în infrastructură.