ANL-uri la vânzare, la Caransebeș

Chiriașii din ANL-urile din Caransebeș vor putea să-și cumpere locuințele.

Municipalitatea din Caransebeș a aprobat unificarea parcelelor și realizarea unei documentații tehnice de clarificare topografică pentru blocurile care sunt repartizate către tineri prin Agenția Națională a Locuinței. La finalul acestei proceduri toți chiriașii vor avea posibilitatea să-și cumpere locuințele și părțile comune din bloc.

Începând cu 2016 Primăria Caransebeș va putea să se detașeze de problemele legale de administrare a acelor blocuri ANL, susține primarul Marcel Vela:

„Tinerii pot beneficia de diferite programe de finanțare cum ar fi Prima Casă, astfel încât să nu mai fie nevoie să plătească o chirie la primărie, ci să-și poată achita ratele la bancă pentru apartament”, ne-a declarat primarul Marcel Vela.

Menționăm că în cartierul caransebeșean Balta Sărată au fost date în folosință, în urmă cu câțiva ani, două blocuri ANL, unul pentru cazuri sociale și cel de-al doilea pentru tinerii căsătoriți. Problemele s-au ținut lanț pentru administrație atât din partea persoanelor de la blocul social care au vandalizat locuințele și care au fost evacuate, cât și de la tinerii care au rămas cu restanțe la utilități și din cauza cărora în plină iarnă au fost debranșați de la rețeaua de gaz metan.

Citește și :

Evacuări în masă din locuințele de stat. Locatarii rămân cu mașinile de fițe!