UPDATE. Ample percheziții la Universitatea „Eftimie Murgu”! Zeci de procurori au descins simultan în mai multe cabinete ale profesorilor!

Mascații au descins în această dimineață în mai multe locații pentru a ridica probe de la unele cadre didactice ale Universității „Eftimie Murgu”.

Oamenii legii vizează atât locuințele unor profesori universitari, cât și sediul instituției de învățământ. La universitatea reșițeană au mai avut loc acțiuni ale oamenilor legii în trecut, fiind ridicate mai multe probe din cabinetele cadrelor didactice.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Profesorii de la “Eftimie Murgu” se toarnă între ei. Rectorul Doina Frunzăverde bagă mâna în foc pentru cadrele didactice anchetate!

Acțiunea este instrumentată de Direcția Generală Anticorupție. Procurorii sunt însoțiți de Brigada Specială a Jandarmeriei Române.

UPDATE 1 – Parcarea universității este inundată de mașini ale polițiștilor, jandarmilor și procurorilor. Oamenii legii desfășoară în acest moment ample acțiuni de verificare în toate corpurile instituției de învățământ.

Au descins simultan în cabinetele mai multor profesori. Deja la UEMR au început să sosească și avocați pentru persoanele vizate.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157655246148658″]

UPDATE 2 – Două dintre persoanele vizate sunt profesorii Florin Franț și Irina Oriol, ambii de la Facultatea de Științe Sociale. În plus, și Mihaela Martin ar fi în aceeași situație.


uemdga
UPDATE 3
– Mihăilă, ținta procurorilor

Pionul principal al acțiunii instrumentate astăzi se pare că este Marian Mihăilă, președintele Senatului din cadrul UEMR. Acesta a mai fost condamnat într-un dosar de corupție în cazul Moldomin. Atunci, a intermediat șpaga care a ajuns la vicepreședintele Curții de Apel Timișoara.

 

CITEȘTE ȘI: Şpaga pentru trucarea procesului Moldomin, pe filiera Chişărău – Mihăilă – Şerban, înseamnă noi condamnări!

UPDATE 4 – Marian Mihăilă a fost găsit acasă, iar oamenii legii i-au percheziționat inclusiv bolidul de lux, un BMW X5. Surse apropiate anchetatorilor susțin că președintele Senatului va fi condus la UEMR în urma pecheziției domiciliare, pentru a-i fi verificat biroul.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157653321560144″]

UPDATE 5 –  Reacție oficială – Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi dare de mită săvârşite de către cadre didactice universitare şi studenţi, constând în condiţionarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani, chiar şi în condiţiile în care studenţii nu se prezentau la examen, precum şi în tranzacţionarea unor lucrări de licenţă elaborate/susţinute în anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanţi cuprinse între 300 – 400 euro pe lucrare.

În cursul zilei de azi, pe baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sprijiniţi de lucrători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor, efectuează percheziţii în 18 locaţii din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, fiind vizate instituţii publice de învăţământ, precum şi locuinţele unora dintre persoanele care fac obiectul cercetării.

În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

„Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă transmis.

UPDATE 6 – Președintele Senatului a fost condus în urmă cu puțin timp la sediul UEMR. La ieșirea din apartamentul său, însoțit de procurori, le-a declarat jurnaliștilor că vor afla în curând despre ce acuzații ar fi vorba, dar că nu a pretins și că nu a luat mită niciodată.

gif card de energie dacus 1000x100

YouTube video

UPDATE 7 – Din surse neconfirmate oficial, cel puțin 32 de persoane vor fi conduse la audieri, atât profesori, cât și studenți.

UPDATE 8 – De mai bine de două ore, oamenii legii ridică probe pe care le transportă la mașini, iar o parte dintre profesorii și studenții vizați sunt conduși la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin pentru a fi audiați.

UPDATE 9 – Examenele programate pentru această dimineață în Universitatea „Eftimie Murgu” au fost amânate de profesori, chiar dacă nu sunt vizați de anchetă. Aceștia le-au mărturisit studenților că nu reușesc să ajungă la clasă.

UPDATE 10 – Cel puțin 6 profesori sunt pe lista anchetatorilor. Cadrele didactice vor fi conduse la Parchet și este foarte posibil să primească Ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Între timp, și Florin Franț a fost adus de mascați la autoturismul său din curtea universității, pe care oamenii legii i l-au percheziționat. Și el a negat acuzațiile prezentate de procurori în comunicatul de presă. Spune că nu a pretins și nici nu a luat mită de la studenți.

YouTube video

UPDATE 11Flagrant la UEMR

Irina Oriol a fost prinsă în flagrant luând suma de 300 de lei de la un student. Se pare că deja și-a recunoscut fapta, nemaiavând încotro. Un alt profesor vizat ar fi Mihai Vișan.

UPDATE 12 – Operațiunea se apropie de final

De la Facultatea de Științe Sociale organele de cercetare penală au ridicat saci plini de documente și unități de calculator. Operațiunea pare să se apropie de final. În curtea universității mai sunt doar vreo opt mașini care îi așteaptă pe ultimii suspecți din dosar pentru a-i conduce la Parchet. Florin Franț a urcat în mașina sa proprietate personală însoțit de ofițerii DGA și va fi condus la audieri.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157655252858228″]

UPDATE 13 – Irina Oriol a ajuns în urmă cu puțin timp la Parchet pentru a fi audiată. Aceasta a refuzat să facă vreo declarație jurnaliștilor pe tema acuzelor care i se aduc.

UPDATE 14 – După percheziții record în biroul președintelui Senatului UEMR, Marian Mihăilă, acesta a fost adus la Parchet, în jurul orei 18.00, pentru a da declarații în detaliu cu privire la activitatea sa. Cel mai probabil, mai multe dintre persoanele vizate astăzi de procurori vor primi ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157655599790676″]

UPDATE 15 – Conducerea profesorului Vişan la Parchet pentru audieri în cazul de corupţie de la Universitatea „Eftimie Murgu” i-a lăsat muţi de uimire pe cei mai mulţi dintre studenţi. Aceştia se aşteptau la cu totul şi cu totul alte cadre universitare să fie vizate de ancheta DGA. „Nu mă simt vinovat cu nimic. Vreau să reţineţi că îmi pare rău de timpul de astăzi”, a declarat reprezentanţilor mass-media Mihai Vişan în momentul în care a intrat în sediul Parchetului.

UPDATE 16 – Audierile maraton s-au încheiat aproape de miezul nopţii, în jurul orelor 23.30. Irina Oriol şi Florin Franţ au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca mâine, cel mai probabil, să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă. Marian Mihăilă şi asistenta sa, Ruxana Ghiţă, vor fi obligaţi să respecte interdicţiile impuse de controlul judiciar.

Rămâi pe Express de Banat, revenim cu amănunte!

Muzeul TM

Comments

 1. andy says:

  Cam tardiv.

 2. Gigi says:

  mai bine ar verifica si cum inntr-un timp asa scurt domnul Mihaila a ajuns profesor universitar, ca functiile de prorector si actualmente presedinte al senatului stim cum a ajuns….

 3. ea says:

  la parnaie cu voi toti, profesori de nimic. profesorii adevarati ,mai gasesti in scoliile primare… nici acolo peste tot

 4. Radivoj Milenovici says:

  Banditul asta de securist-mason\chist(mihaila)este varf de lancie la furt si spagi pentru jegurile din UEMR care impart prada intreei dupa ce se aduna la gramada . Mai mult ca sigur decat o parere ! La bulau cu voi , jegosilor .

 5. eu says:

  Pacat ca adevaratii profesori care sunt la aceasta universitate sunt bagati in aceasi oala cu acesti oameni de nimic.Sunt si profesori dedicati, ma refer la cei tineri care isi fac datoria si muncesc foarte mult si isi dau interesul ptr studenti care nu au loc de acesti profesori spagari.Aceasta cucoana Oriol mereu te trata de sus iar daca indrazneai sa intrebi cv la curs erai facut ou si cu otet.Ma bucur ca se face curatenie in facultate!

 6. Cinev says:

  Radivoj Milenovici, ai vre-o problema ? stii tu ca ia spaga?! stii tu ca fura sau face altceva ? ai vre-o proba ? atunci stai cuminte in banca ta , fara acest om aceasta facultate era vai si amar de capul eu numai realizari a facut , un om de nota 10 , nu avem nevoie de parerea ta care si asa este una “mizerabila si de proasta educatie”

 7. Hans Castorp says:

  Sunt pline cimitirele de “indispensabili” stimate/a “Cinev”. Cu siguranta se pot gasi si alti oameni cel putin la fel de capabili ca dl. Mihaila, numai ca trebuie lasati sa creasca.

 8. Cinev says:

  Intai sa de-a dovada ca pot realiza ceva nu doar cu promisiuni tipice Romanului.

 9. Hans Castorp says:

  Vreti sa spuneti “sa dea dovada” :lasand la o parte gluma, sa stiti ca sunt multe institutii unde la varf se formeaza o casta conducatoare care “incremeneste” transformarea institutionala. Eternizarea in anumite pozitii nu cred ca este ceva benefic pentru sistemul public.

 10. Radivoj Milenovici says:

  @ Cinev….Securistu/masono/chistul(mihaila)este de 0/barat , daa , sunt probe cate vrei ca este un hot , un spagar si bandit , etc….furt din fondurile europene primite de UEMR , vanzari de diplome pentru toti dobitocii , furt din fondurile repartizate pentru cercetari stintifice , etc , etc, etc……..si priveste si tu VACO(La Stiri), ca sa-ti dai seama la cat de bine a ajuns aceasta institutie . Iar problema mea este , ca vreau tote jigodiile de genul astora ca sunt ei pedagogi , ca sunt ei politruci , ca sunt ei ”militieni , securisti”, ca sun ei afaceristi , ca sun ei ”Interlopi”,etc , etc….sa diminueze si intr-un ultim final sa dispara dracului toti din societatea romaneasca ca sa nu mai aiba tineretul si viitorul Romaniei astfel de exemple ca aceste gunoaie si sa devina si Romania o tara bine vazuta in Europa , dar si pe acest Glob pamantesc . Ps….Cinev , sa te bag si-n xizda ma ti !

 11. fosta studenta says:

  ce fata de alcolist si curvar are acest jegos de marian mihaila ,omul imbracat in alb ,care a stat mai tot timpul cu limba in vaginele noastre.tragea limbi la greu si sugea clitorise la fel.halal profesori haimanale, ce avem! rusine acestei tarisoare cu astfel de jegosi si betivi!!!!!!!!!nu mai scapam de aceste haimanale daca nu-i decapitam in piata publica.legi europene imperfecte,intro tara cu astfel de excremente. ne vrem europeni numa la salarii dar nu si in comportament si tinuta. vai mama noastra ce am ajuns cu acesti aventurieri pusi in functii de raspundere!

 12. fost student la Inginerie says:

  Dragilor,
  Pe Gheorghe Radu profesorul de fizica nu l-ati ridicat?! Fiul sau Laurentiu Radu,asistent universitare colecta spaga.
  Valentin Nedelcu-asistetul dnlui Liuba?!
  Dnul/Dna Raduca-ambii luau 300 de euro la licenta-cunosc cazuri in care fosti colegi au dat sumele acestea.
  Tiberiu Manescu-nimic?!

 13. D.N.A. says:

  SPERAM SA CURATAM TARA DE LICHELELE DE TOT FELUL , MAI ALES DE CELE POLITICE, DE AICI PLEACA ABSOLUT TOTUL.

 14. gmi says:

  draga fosta studenta ai trecut ca rata prin balta fara sa acumulezi un vocabular licentios sau macar regulile elementare de dramatica

 15. Vlad Lazarescu says:

  Domnul Mihaila a realizat multe, sa capeti doar trei ani cu suspendare la un caz asa grav de trafic de influenta, vorbim de o mina si resurse.

  Acum ar fi frumos, astia care ati beneficiat de serviciile lui Mihaila si a celor ca el sa veniti macar pe net, unde nu va cunoaste nimeni si sa ne spuneti ce oameni extraordinari a avut d-na Frunzaverde si cum nu a stiut de ei si realizarile lor marete dar ca nicicand nu este tarziu sa le fim recunoscatori.

  Nu va este rusine sa veniti sa laudati niste hoti de buzunare, niste praduitori ai unei societati care si asa are sanse mici sa renasca. Va ganditi numai la beneficiile voastre marunte,o diploma…sunteti oricum in grupul select al unor impostori de care speram sa vedem societatea romaneasca scapata intr-o zi. Macar pt cei mai tineri sa existe o zi mai buna.

 16. Radivoj Milenovici says:

  @ Cinev….Uite aici dovezi de hotie , spagi , golanie organizata(golani MASONICI , condusi de marele PEDOFIL MASONIC , Frunzaverde) bai sandramaua dreacului …….http://www.romaniacurata.ro/lista-rusinii-de-la-univeristatea-eftimie-murgu-din-resita-securisti-masoni-politisti-procurori-si-beizadele/

 17. Radivoj Milenovici says:

  UEMR…..un cuib de masoni criminal organizati .

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/