Alin Nica, după decapitarea conducerii PNL Lugoj: „Au dorit să șantajeze conducerea județeană neorganizând alegeri”

alin nica

Sunt alegeri marți, la PNL Lugoj, acolo unde secretariatul general al PNL Timiș a stabilit ședința Comitetului de Coordonare Local al PNL Lugoj, după ce conducerea filialei județene a dizolvat Biroul Politic Local. Alin Nica a declarat că foștii lideri ai PNL Lugoj au vrut să șantajeze conducerea județeană prin refuzul de a organiza alegeri, așa cum se întâmplă în toate organizațiile din țară. 

Până la această dată au fost organizate alegeri în 92 de organizații PNL din Timiș, din cele 99. Cele mai recente au avut loc, cu scandal, la Timișoara. Alin Nica spune că noul președinte, Cosmin Tabără, este perfect legitim în noua funcție.

„Cei care au pierdut lamentabil alegerile locale în 2020 încă mai doresc să fie la butoane și să controleze organizația PNL Timișoara, ceea ce mi se pare inacceptabil pentru că noi va trebuie să le raportăm la realitățile pe care cetățenii le doresc și la semnalul pe care ni l-au transmis prin pierderea alegerilor pe Timișoara. Nu poți să recâștigi alegeri cu aceiași oameni. Cei care cred că prin violență de limbaj și comportament putem câștiga încrederea cetățenilor, eu cred că se înșală.”, a declarat Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Primarul Claudiu Buciu, demis de la șefia PNL Lugoj: „Faptul că ni s-au retras niște funcții politice, în contextul actual, ne onorează” 

Întrebat despre decapitarea conducerii PNL Lugoj, formată din persoane care, contrar situației de la Timișoara, au câștigat alegerile locale din 2020, Nica a răspuns:

„Noi nu i-am dat afară, le-am spus să organizeze alegeri. Or cei de la Lugoj au dorit să șantajeze conducerea județeană neorganizând alegeri, prevalându-se de o prevedere statutară care spune că dacă nu organizezi alegeri în organizațiile municipale nu poți să ții conferința județeană. Nu putem să ne batem joc de 98 de organizații care și-au ținut alegerile și, doar pentru că o organizație nu dorește să își țină alegerile, să nu ținem alegerile județene și să nu avem delegați la Congres. În statut spune că noi avem obligația, ca Birou Politic Județean, să organizăm acele alegeri. Dacă ei aleg să le boicoteze, să nu candideze sau să își aleagă ce conducere doresc, este opțiunea lor. În sarcina BPJ-ului rezidă doar obligația de a organiza acele alegeri, astfel încât să dea posibilitatea membrilor să se exprime.”, a explicat Alin Nica.

Marți au loc alegeri și la organizația PNL Bogda, iar sâmbătă, 7 august, la PNL Timiș.