Primarul Claudiu Buciu, demis de la șefia PNL Lugoj: „Faptul că ni s-au retras niște funcții politice, în contextul actual, ne onorează”

nica gorghiu buciu

Biroul Politic PNL Lugoj a fost dizolvat de conducerea județeană a PNL Timiș, după ce Claudiu Buciu, primarul Lugojului, a refuzat să organizeze alegeri interne în organizație. 

Decizia vine la aproximativ două săptămâni după ce Claudiu Buciu a anunțat că nu va organiza alegeri interne la organizația PNL Lugoj și a transmis un mesaj dur la adresa conducerii interimare a PNL Timiș, acuzând-o, printre altele, că „violează democrația”Reacția lui Buciu a venit în contextul scandalului de la alegerile interne din 3 iulie, de la PNL Timișoara.

CITEȘTE ȘI: PNL Lugoj nu face alegeri interne. Mesajul lui Buciu către Alin Nica: „Am murit penibil în fața unui electorat care încă mai avea așteptări de la noi”

„Am fost demis. Astăzi (n.r, miercuri), Nica și Groza au dizolvat biroul politic al PNL Lugoj. Au desființat singurul Birou politic al PNL Lugoj care a reușit să readucă PNL în fruntea administrației lugojene după mai bine de 100 de ani. (…) Scopul nostru rămâne acela de a face administrație. Avem o echipă care își dorește exclusiv asta. PNL Timiș a arătat astăzi că desconsideră în primul rând comunitatea noastră. Faptul că ni s-au retras niște funcții politice, în contextul actual, ne onorează. Rămânem dedicați administrației locale dar și adevărați liberali. Știm ce valori avem de apărat. Și le vom apăra lucrând necontenit pentru cei care ne-au acordat încrederea în mod democratic. Timpul a fost întotdeauna de partea politicienilor care au respectat cetățenii.”, a transmis Claudiu Buciu pe contul său de socializare.

PNL Timiș a transmis, la rându-i, că Biroul Politic Județean interimar al PNL Timiș a decis organizarea ședinței Comitetului de Coordonare Local al PNL Lugoj pentru 3 august, ca urmare a neorganizării acestei adunări generale de alegeri de către BPL PNL Lugoj până la această dată.

CITEȘTE ȘI: Sorin Munteanu își caută aliați în cursa pentru șefia PNL Timiș. Primele discuții, purtate cu primarul de la Lugoj. Ce îi reproșează lui Alin Nica?

„Odată cu adoptarea acestei decizii, BPL PNL Lugoj și-a încetat activitatea, de organizarea alegerilor de la Lugoj urmând să se ocupe Secretariatul General al PNL Timiș. Decizia de a nu organiza alegerile la Lugoj de către fostul birou de conducere al organizației din Lugoj pune în pericol prezența cu delegați a Timișului la congresul PNL din 25 septembrie, fapt de neacceptat pentru organizația județeană.”, a transmis biroul de presă al PNL Timiș.

Până acum au avut loc ședințe de alegeri în 91 din cele 99 de organizații PNL din județ.

Sâmbătă sunt programate din nou alegeri la PNL Timișoara, în cursa pentru șefia organizației înscriindu-se 18 candidați. 

Foto: Facebook/PNL Lugoj