Plăți de 9 milioane de euro făcute de AFIR Timiș în ultimul an și jumătate. Ce afaceri neagricole au fost deschise în mediul rural

picnic iulius1000x100

Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Timiș a realizat plăți de nouă milioane de euro în ultimul an și jumătate. La nivelul județului Timiș au fost deschise diverse afaceri neagricole în mediul rural și s-a acordat sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

Potrivit reprezentanților Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Timiș, aproape 50 de afaceri neagricole au fost deschise în satele din județ în ultimul an și jumătate cu bani europeni. Astfel, au fost acordate fonduri prin măsurile 6.2 -înființare activități neagricole în zonele rurale, și 6.4 – investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole în zonele rurale.

Au fost deschise în mediul rural din județul Timiș agropensiuni, cabinete de medicină veterinară, cabinete dentare, service-uri auto, saloane de coafură. Este vorba de mici activități neagricole care să le completeze pe cele agricole”, au transmis reprezentanții OJFIR Timiș.

leader board 728 x 90 px

Potrivit OJFIR Timiș, în total, în ultimul an și jumătate, au fost plătite aproape o mie de cereri de finanțare, valoarea acestora fiind de peste nouă milioane de euro. La nivelul județului Timiș, în perioada ianuarie 2020 și iunie 2021 au fost acordate fonduri europene și pentru instalarea a peste 350 de tineri fermieri și pentru sprijinirea a 90 de ferme mici.

Pe parcursul anului 2020 și prima jumătate a anului 2021, pentru majoritatea cererilor de finanțare și plată s-au efectuat vizite pe teren pentru verificarea corectitudinii informației”, a informat OJFIR Timiș.