18 candidați pentru șefia PNL Timișoara. A doua rundă de alegeri va avea loc sâmbătă

alegeri pnl filarmonica

În cursa pentru șefia PNL Timișoara, organizație pentru care se reiau alegerile interne, s-au înscris nu doar competitorii de la primul scrutin, Raul Ambruș și Cosmin Tabără, ci și susținători ai acestora, miza fiind reprezentanții în comisia de organizare a alegerilor. Sunt neclare încă mai multe aspecte, unul dintre acestea fiind legat de suspendarea unor drepturi pentru o perioadă de șase luni în ceea ce îl privește pe Raul Ambruș, inclusiv cel de a candida. 

Până la această dată, Raul Ambruș nu a primit un răspuns de la cei care organizează alegerile interne la PNL Timișoara, dacă îi este sau nu acceptată candidatura la președinția PNL Timișoara. O ședință în acest sens ar urma să aibă loc în cursul zilei de miercuri.

În ceea ce privește contestațiile depuse la Comisia de Arbitraj a filialei Timiș a PNL, Ambruș a primit un singur răspuns: i-a fost respinsă contestația, ca fiind nefondată, cu privire la validitatea biroului interimar al PNL Timișoara, numit după scandalul din 3 iulie.

Până vineri, în cursa pentru șefia PNL Timișoara și-au înscris candidatura 7 liberali: Raul Ambruș, Claudiu Chira, Mariș Daniela, Munteanu Adina, Pîrva Cantemir, Neșcu Ioan Viorel și Stoica Dan Alexandru.

CITEȘTE ȘI: Șapte candidați pentru șefia PNL Timișoara. Raul Ambruș s-a înscris din nou în funcție 

Întrebat cum își motivează gestul de a candida din nou, având în vedere că a susținut faptul că alegerile din 3 iulie au fost statutare, Ambruș a spus că nu îi este teamă de competiție și că are încredere în Comisia de Arbitraj de la București, acolo unde a transmis, de asemenea, mai multe contestații și așteaptă răspunsuri.

La începutul săptămânii, numărul candidaților înscriși în cursa pentru șefia PNL Timișoara a urcat la 18. Printr-un mesaj postat pe rețelele sociale, Grigore Grigoroiu, fost consilier local, membru în Biroul interimar al PNL Timișoara, a anunțat că va candida și el, alături de Cosmin Tabără și alți colegi liberali. Grigoroiu vizează și un post de vicepreședinte.

„Pentru bunul mers al democrației politice, personal, alături de mai mulți colegi susținători ai lui Cosmin Tabără ne-am depus candidatura pentru funcția de președinte în semn de respect pentru membrii PNL Timișoara și pentru a contracara practicile nefirești într-o lume civilizată.”, a scris Grigoroiu în mesajul postat pe Facebook.

Reamintim că în 3 iulie, în cadrul alegerilor din organizația PNL Timișoara a fost ales președinte consilierul local Raul Ambruș. Ulterior, Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, a dispus anularea scrutinului și a numit un nou Birou Local Interimar. Cei din tabăra Ambruș au depus mai multe contestații la forurile de la nivel național, plângeri care sunt în soluționare.

CITEȘTE ȘI: Alegerile în PNL Timișoara, suspendate după un scandal imens! Votul a continuat cu girul lui Ludovic Orban