Șapte candidați pentru șefia PNL Timișoara. Raul Ambruș s-a înscris din nou în funcție

Raul Ambruș și alți șase liberali s-au înscris în cursa pentru președinția PNL Timișoara. Alegerile interne vor avea loc 31 iulie, după ce primul scrutin, cel din 3 iulie, s-a anulat din cauza scandalului dintre taberele susținătoare ale celor doi candidați de la acea dată – Raul Ambruș și Cosmin Tabără. 

Raul Ambruș s-a înscris, vineri, în competiția pentru președinte al organizației PNL Timișoara. Într-un comunicat de presă transmis de PNL Timiș, reprezentanții filialei spun că Ambruș a recunoscut activitatea Biroului Politic Local pe care l-a contestat în repetate rânduri.

„Raul Ambruș a renunțat la biroul său politic nestatutar și și-a depus candidatura pentru șefia organizației PNL Timișoara. Autoproclamat președinte al PNL Timișoara, acesta a lăsat deoparte pretențiile nelegitime la conducerea organizației și a acceptat că voința unui grup restrâns de persoane nu poate trece peste prevederile statutare.”, a transmis PNL Timiș printr-un comunicat asumat de biroul de presă al filialei.

CITEȘTE ȘI: Cosmin Tabără, gata să își asume o candidatură la Primăria Timișoara, dacă partidul îi cere: „Cred că lupta celor doi lideri de la București e principalul vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă. Lasă amprente puternice în filială”

Contactat de Express de Banat, Raul Ambruș confirmă candidatura sa, nu și faptul că ar fi renunțat la „biroul său politic nestatutar”.

„Confirm doar că mi-am depus candidatura. Noi mergem mai departe. Aștept în continuare decizia Curții de Arbitraj care ar putea invalida tot ce se întâmplă acum și valida alegerile din 3 iulie. S-ar putea să avem un răspuns săptămâna viitoare. Suspendarea mea nu își produce efectele până nu se pronunță Curtea.”, a precizat Raul Ambruș.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Sorin Munteanu își caută aliați în cursa pentru șefia PNL Timiș. Primele discuții, purtate cu primarul de la Lugoj. Ce îi reproșează lui Alin Nica?

Pentru funcția de președinte s-au mai înscris alți 6 candidați: Claudiu Chira, Mariș Daniela, Munteanu Adina, Pîrva Cantemir, Neșcu Ioan Viorel, Stoica Dan Alexandru.

Toate candidaturile depuse vor fi analizate în cadrul procesului de organizare a alegerilor din 31 iulie 2021. Termenul până la care se mai pot depune candidaturi pentru alegerile de la PNL Timișoara este sâmbătă, 24 iulie.