FOTO Festival al distracției într-un centru de agrement aflat lângă Timișoara. Turiștii au parte de cinci hectare de natură

murani7

La Murani, o localitate aflată în apropiere de Timișoara, are loc în acest sfârșit de săptămână un festival al distracției. Aici se găsește un centru de agrement creat în jurul unui vechi conac situat în mijlocul unui parc care se întinde pe o suprafață de cinci hectare.

Locuitorii din județul Timiș au parte de relaxare pentru întreaga familie dacă aleg să viziteze un centru de agrement aflat la 22 de kilometri de Timișoara. Este vorba de Domeniile Murani, situat în centrul localității cu același nume, în una din puținele zone colinare ale județului Timiș.

Proprietatea este străbătută de pârâul Ludabara, iar aici se află și un conac cu o istorie frumoasă datată din anul 1871. Conacul, înălțat pe două nivele, este situat în centrul unui minunat parc dendrologic ce se întinde pe o suprafață de cinci hectare, unele specii de arbori reușind să se păstreze până în prezent. Printre acestea se numără specii deosebite, precum ginkgo biloba sau cel mai mare exemplar de sequoia din zona de vest a țării.

leader board 728 x 90 px

În cadrul centrului de agrement Domeniile Murani există și un parc de aventură, realizat în mare parte din materiale reciclabile, dar și o mică fermă. Astfel, copiii pot găsi multe păsări și animale, precum lebede, păuni, oi de Camerun sau ponei. Mai mult, în acest spațiu de relaxare se organizează pentru cei mici plimbări călare pe ponei, în schimbul sumei de 10 lei/tura.

În acest sfârșit de săptămână, aici este organizat și „Festivalul Domeniilor Murani – 240 ani”, care a început joi și se termină duminică, fiind pregătite o serie de activități pentru copii și pentru adulți. Sâmbătă seara, începând cu ora 19.00, pe scena amplasată în zonă va urca trupa Dj Project&Band, iar duminică sunt programate o serie de jocuri distractive.

Chiar daca este un weekend plin de evenimente, biletul de intrare este cel obișnuit, adică 10 lei / persoană”, au transmis reprezentanții Domeniului Murani.

murani10

murani9

murani8

murani7

murani6

murani1

murani2

murani3

murani4

murani5