Alianța USR-PLUS a refuzat oferta PNL și a pierdut tot! Pro România, patru mandate în Consiliul Județean

Alegerile locale de duminică au fost atipice nu doar din perspectiva pandemiei de COVID-19, cu participare redusă la vot, ci și cu opțiuni surprinzătoare ale electoratului. Dacă la ultimele două runde de alegeri, europarlamentare și prezidențiale, s-au aflat pe val, de data asta oamenii lui Dan Barna și Dacian Cioloș au obținut un rezultat neașteptat de slab. Totul, coroborat cu refuzul de a accepta oferta PNL, duce la un deznodământ dramatic pentru Alianța USR-PLUS. 

Marele perdant al alegerilor locale de duminică este, fără îndoială, Alianța USR-PLUS Caraș-Severin care nu doar că nu a intrat în Consiliul Județean, ci a obținut un rezultat extrem de slab în mai toate localitățile în care a candidat. Drept dovadă, în unele secții de votare din Reșița, oamenii lui Andrei Plujar și Daniel Toma au fost votați doar de unul sau cel mult doi alegători.

Rezultatul pare unul firesc, evoluția formațiunii din Caraș-Severin înscriindu-se pe un trend descrescător, de la 18% la europarlamentarele din 2019 și 12% la prezidențiale, până la ieșirea în decorul politicii locale. Liberalii erau dispuși să ofere funcții importante membrilor alianței, atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean, în schimbul susținerii, însă au fost refuzați, așa că acum USR-PLUS a rămas fără nimic.

De cealaltă parte, Pro România urcă încet, dar sigur, câștigând opt primării, zeci de consilieri locali, patru mandate la Consiliul Județean. Mai mult de atât, Pro România se găsește în situația de a asigura majorități în consiliile locale și în cel județean, urmând să primească la schimb funcții administrative. Cel mai elocvent exemplu este cel de la Caransebeș, unde, cu cele două mandate, Pro România va înclina balanța în favoarea PNL sau PSD, în schimbul unei funcții de viceprimar.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/