Activele CFR Timișoara, potențial de regenerare urbană verde

regenerare urbana cfr

UrbanizeHub a realizat pe baza materialelor dezvoltate de Worldbank un site dedicat prezentării potențialului de regenerare urbană pentru activele Căilor Ferate Române și pentru zonele din proximitate din cele mai mari orașe din România.

Este vorba despre o evaluare obiectivă asupra posibilităților pentru ca rețeaua feroviară să redevină coloana vertebrală pentru dezvoltarea durabilă a orașelor românești, ținând cont de sustenabilitate, reconversia patrimoniului construit valoros și de relevanța economică a acestora, aflăm de pe site.

UrbanizeHub a identificat pe raza Regionalei CFR Timișoara suprafețe întinse de terenuri care ar putea fi dezvoltate pentru a crea spații urbane verzi, fiabile și sustenabile.

Iată activele CFR Timișoara identificate pe hartă:

Gara Timișoara Sud – 15 hectare, cu o valoare de 15 milioane de euro

Ronaț – 17,5 hectare, cu o valoare de 7,8 milioane de euro

Ronaț Triaj  – 55 hectare, cu o valoare de 3,3 milioane de euro

Timișoara Nord – 80 hectare, cu o valoare de 144 milioane de euro

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Timișoara Est Triaj – 25 hectare, cu o valoare de 25 milioane de euro

cfractive

 

De asemenea, UrbanizeHub a lansat proeictul „Alianța orșelor verzi”, la care au aderat, recent, Reșița, Timișoara, Lugoj și Arad.

„De un an lucrăm împreună cu patru orașe din Vestul României pentru a crea o viziune pentru dezvoltarea lor sustenabilă. Am scris patru strategii pentru fiecare pornind de la expertiza administrației și a sectorului ONG, care oferă un punct de start pentru atragerea de investiții verzi pentru comunitate. Aleși locali, angajați ai Primăriilor și lideri din societatea civilă din Reșița, Lugoj, Timișoara și Arad au participat la workshopuri online unde am venit cu idei de potențiale proiecte care pot crește calitatea vieții în fiecare municipiu. Ideile au fost integrate în planurile de acțiune, după care ne-am dus la cetățeni pentru a le asculta vocea și a le înțelege viziunea pentru conturarea de orașe verzi. 1000 de oameni au participat la consultarea publică și au demonstrat că sunt dornici să se implice”, a transmis UrbanizeHub.

Potrivit promotorilor spațiilor urbane verzi, timișorenii doresc implementarea conceptului de oraș de 15 minute, să se poată deplasa chiar dacă locuiesc la periferie până unde au nevoie cu un transport în comun eficient și comod, să comunice mai eficient cu Primăria prin mijloace digitale și să se poată plimba prin mai multe parcuri.

Sursa foto: UrbanizeHub

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/