40 de tineri din 8 țări diferite, reuniți sub proiectul COLOURS

Voluntarii au participat la schimbul de tineri „Don’t be afraid to show your true COLOURS!” în perioada 30 august – 8 septembrie în satul Milcoveni, la Tabăra Marabu.

Coordonatorul proiectului COLOURS a fost Asociația Voluntariatul pentru Toți din Reșița și a avut ca temă principală problematica discriminării comunității LGBT+ și a comunităților marginalizate și dezavantajate din punct de vedere social, cultural și economic. La sfârșitul programului, respectiv 5 septembrie 2018, tinerii au realizat mai multe activități pregătite în timpul schimbului: momente de dans, campanie de informare, distribuire pliante, chiar în centrul Reșiței.

Tinerii care au participat la acest proiect organizat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene (valoarea bugetului alocat: 20.295 de euro) au învățat despre cultura românească, dar și despre celelalte țări participante – Ungaria, Macedonia, Spania, Franța, Belgia, Grecia și Polonia.

„Deși proiectul a pornit inițial în scop educativ, în mediul online s-au regăsit foarte multe comentarii răutăcioase, instigatoare la ură, homofobe și discriminatorii. Așadar, societatea ar trebui să fie informată într-un mod mai cuprinzător, prin diverse mijloace, despre lumea în care trăim și despre importanța respectării drepturilor fundamentale ale omului”, transmit reprezentanții Asociației Voluntariatul pentru Toți.

CITEȘTE ȘI: 

„Ar fi bine ca oamenii să înțeleagă drepturile omului la același nivel pentru orice persoană, indiferent de orientarea sexuală“

Toleranța nu e suficientă! Zeci de tineri din 8 țări europene vin în Caraș-Severin să lupte pentru drepturile omului

Tu cunoști particularitățile comunității LGBT+? Dacă nu, hai în centrul Reșiței!