2,5m de documentație, 31 de specialiști și 10 milioane de lei pentru „Mihai Eminescu”!

Se redă strălucirea celui mai vechi teatru din România, o adevărată bijuterie arhitectonică, copia fidelă a teatrului vechi al Vienei!

Mare parte din numărul turiștilor care vizitează Oravița e atrasă de Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”, cel dintâi edificiu din spaţiul culturii române actuale ridicat pentru a găzdui montări de spectacole teatrale şi muzicale. Tocmai din acest motiv administrația publică locală a insistat pentru găsirea unei soluții prin care clădirea de patrimoniu să fie reabilitată total și pusă cu adevărat în valoare. Iar primarul Dumitru Ursu a găsit banii necesari la Agenția pentru Dezvoltare Vest. „E vorba despre o finanțare de 2,15 milioane de euro. Execuția lucrărilor de modernizare se va scoate cât de curând la licitație”, a explicat edilul-șef al Oraviței.

Până ca „Mihai Eminescu” să se bucure de o asemenea investiție trebuie evidențiate volumul și complexitatea muncii depuse de proiectant. „Activitatea D Proiect s-a desfăşurat în spatele cortinei, unde am completat Jurnalul proiectului de Reabilitare a Teatrului Vechi Mihai Eminescu din Oravița cu: o documentaţie de 2.5 m lungime, un buştean de stejar cu diametrul de 30 cm si 1.80 m înălţime, 902 mp hârtie (6576 xA4 . 984 xA1) și o echipă formată din 31 specialişti”, a arătat proiectantul.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai frumos cadou la aniversarea a două secole pentru Teatrul „Mihai Eminescu“: reabilitare europeană!

Teatrul „Mihai Eminescu” din Oravița redevine o bijuterie arhitectonică!

„Cadou” de 10 milioane de lei pentru cel mai vechi teatru din România la împlinirea a 200 de ani!