„Cadou” de 10 milioane de lei pentru cel mai vechi teatru din România la împlinirea a 200 de ani!

A fost inaugurată în urmă cu 200 de ani, devenind astfel prima clădire construită cu scopul de a găzdui spectacole de teatru. Astăzi, la instituția de cultură din Oravița a fost semnat un contract prin care obiectivul turistic să fie pus în valoare.

În prezent, Teatrul „Mihai Eminescu” din Oravița este vizitat de aproximativ 1.200 de turiști anual. Prin proiectul de 10 milioane de lei a cărui finanțare a fost semnată astăzi se dorește triplarea cifrei de vizitatori, modernizarea unui spațiu de recreere care va fi făcut în parcul din apropiere și, bineînțeles, se dorește punerea în valoare a obiectivului.

Contractul de finanțare a fost semnat de Sorin Maxim, directorul ADR 5 Vest și de primarul Dumitru Ursu. Din acest moment începe proiectarea și realizarea referatului tehnic cu privire la investiții. Durata de implementare este de 44 de luni.

Potrivit primarului din Oravița, alte două asemenea contracte vor fi semnate în scurt timp, investiții pentru care sunt necesare aproximativ 3 milioane de euro. Este vorba despre Muzeul Văii Carașului și Piața Agroalimentară.

CITEȘTE ȘI: Peste 5 milioane de euro pentru două obiective turistice din Caraş-Severin!