Valurile de migranți forțează în continuare granița! Zeci de sirieni și irakieni, prinși de polițiștii de frontieră din Oravița!

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa, în alertă în ultimele 24 de ore! La frontiera cu Serbia, aproape 30 de cetăţeni din Siria și Irak au fost depistați când încercau să intre ilegal în România.

Polițiștii au declanşat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, astfel că în apropierea localităţilor de frontieră Vărădia și Vrani au fost depistate două grupuri de 13, respectiv 14 cetățeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak și Siria, dintre care 5 bărbați, 5 femei și 17 minori, adulţii având vârste cuprinse între 28 şi 53 de ani, iar minorii între 1 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie, informează purtătorul de cuvânt al instituției, inspector principal de poliţie Petre-Ionuţ Nicola.

tmc 640