Robu s-a răzgândit. Are bani pentru o singură fântână arteziană din 5. Propuse de el!

La ședințele de Consiliu Local Timișoara din luna iulie, aleșii locali au votat studii de fezabilitate pentru cinci fântâni arteziene cu jocuri de lumini în intersecțiile mari din oraș. Mai întâi, a fost vorba de Piața Iuliu Maniu, ieșirea din Calea Sever Bocu, lângă magazinul Praktiker și lângă magazinul Selgros, iar ulterior, de o astfel de fântână în Piața Bălcescu. Robu spune însă că doar ultima se va și face, deoarece nu sunt bani.

Robu spune că deși s-au votat studii de fezabilitate pentru cinci fântâni, și acestea cu costuri, nu sunt destui bani pentru toate cele cinci! „Eu nu mi-am dat girul pentru așa ceva. Sigur că noi vrem cât mai multe fântâni în sensurile giratorii. Fântânile au un rol extraordinar în purificarea aerului de praf. Dar noi trebuie să prioritizăm obiectivele pe care le avem. Nu ne putem permite acum să dăm 800.000 de euro pe toate cele cinci fântâni. Singura care va avea aprobare de finanțare este fântâna din Piața Bălcescu, unde multă vreme a rămas insula aceea care lasă impresia unui obiectiv nefinalizat.”, a precizat Robu, cel care semnase proiectele pentru studiile de fezabilitate pentru cele patru fântâni.

Într-o vreme era în discuție ideea de a aduce Monumentul Fidelității acolo, din Cimitirul Eroilor. „Mai întâi, am vrut să aducem acolo o statuie. Apoi am zis să facem o fântână. Piața Bălcescu, așa cum este ea realizată, va putea fi folosită, cu anumite ocazii, iar în 2021 cu certitudine, și pentru organizarea unor evenimente. Între biserica catolică și fântână este acel platou, unde, prin interzicerea parcării, în a doua parte a zilei, se va putea face ceva frumos.”, a mai spus primarul. Despre celelalte patru fântâni Robu spune că ar fi util dacă unele magazine ar dori să le finanțeze din fonduri proprii.

Recent, pe Facebook, Alexandru Dascălu, unul dintre cei care doresc să candideze independent la funcția de primar anul viitor, spune că ideea unei fântâni în Bălcescu e greșită și că scuarul din piață ar trebui să fie unul cu trandafiri, amintind de casa florarului Mühle, aflată în preajmă.

CITEȘTE ȘI: Visul lui Robu: patru fântâni arteziene cu jocuri de lumini, în marile intersecții din Timișoara!