Visul lui Robu: patru fântâni arteziene cu jocuri de lumini, în marile intersecții din Timișoara!

Pe lângă reabilitarea fântânii cu pești din Piața Victoriei, obiectiv celebru al orașului, timișorenii ar putea avea parte în curând de fântâni arteziene, cu jocuri de lumini și chiar cu muzică! 

Consilierii locali au aprobat studiile de fezabilitate pentru patru astfel de fântâni. Locațiile ar fi în sensul giratoriu din Piața Iuliu Maniu, în sensul giratoriu de la intersecția Străzii Ion Ionescu de la Brad cu Calea Sever Bocu (fosta Lipovei), la sensul giratoriu de la magazinul Selgros, din Calea Aradului și la magazinul Praktiker, la intersecția Străzii Demetriade cu Bulevardul Popa Șapcă. „Fântânile ornamentale, o inovaţie a civilizaţiei moderne, reprezintă un obiect decorativ cu vechime. Fântânile arteziene au constituit dintotdeauna locuri care au atras şi atrag public de toate vârstele. Imaginea apei, jocul jeturilor, zgomotul făcut de apa în cădere, aerul ozonificat din jur sunt câteva motive care ne fac să ne oprim în preajma lor”, se arată expunerea de motive a acestui proiect.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În plen, consilierul local PSD Sorin Ionescu a întrebat dacă pentru fântânile de la Selgros și Praktiker nu se pot co-interesa magazinele, astfel încât să suporte unele costuri, cu compensarea unui spațiu publicitar pe spațiul municipalității. Edilul a precizat că mereu se face apel la agenții economici. Conform proiectelor de HCL, o astfel de fântână arteziană ornamentală ar trebui să fie gata în șase luni. Studiile de fezabilitate au fost făcute de SC Fountain Design SRL. Proiectele au fost inițiate de primarul Nicolae Robu.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/