Șase centre de juniori din Banat, în prima clasificare a FRF. Doar unul „trece” clasa pentru Liga I

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

FRF a publicat recent o clasificare a cluburilor de juniori din țară afiliate, fără să le cuprindă însă pe toate, ci momentan doar pe cele care au depus dosare pentru a fi evaluate. Din Banat, șase centre se regăsesc pe lista celor 80 plasate în clasament, cu mențiunea că doar unul e din Caraș-Severin, iar Timișoara are patru academii evaluate.

Practic, această clasificare este un exercițiu pentru licențiere pentru sezonul 2021-2022. Începând de atunci, cluburile care doresc să promoveze în Liga I vor trebui să adune 60 de puncte din cele 100 din sistemul de clasificare al academiilor de juniori. Din cele 108 cluburi care au activat în competițiile FRF în sezonul încheiat, 107 au cerut clasificare, dar doar 80 au depus dosare și doar acestea au fost deocamdată evaluate. Lider, așa cum era de așteptat, este LPS Banatul, care cu 65,40 de puncte, ocupă locul 11.

A doua academie din Banat este cea a clubului ASU Politehnica, care se află pe locul 17, cu 57,70 de puncte. Aproape se află ACS Poli, pe locul 21, cu 56,50 de puncte. CSȘ Lugoj se află mai jos, pe locul 36, cu 40,50 de puncte. Urmează CSM Reșița, pe locul 42, cu 38,60 de puncte. Ripensia stă destul de slab, abia pe locul 59, cu 31,40 de puncte adunate. De altfel, președintele Mihu a și spus că în următoarea perioadă se vor face investiții pentru academia de copii.

Oricum, chiar dacă ASU Poli, Ripensia sau Reșița țintesc promovarea în următoarele sezoane, mai au timp să își pune academiile la punct. FRF a ținut cont de șapte criterii, care punctează de la 0 la 4, fiecare cu ponderea sa în punctajul final. Acestea sunt: Strategia și filozofia, Echipe și jucători, Staff tehnic, Staff suport, Antrenamente și meciuri, Infrastructură și facilități, Rezultate.

Cel mai bun rezultat la juniori în Banat l-a obținut echipa de U17 a LPS Banatul (foto), care a câștigat Cupa României și a terminat pe locul 2 în Liga Elitelor.