Peste 24 de milioane de lei pentru infrastructura rutieră!

Reabilitarea infrastructurii rutiere din Moldova Nouă, un proiect de anvergură pentru orașul de la malul Dunării, se află deja la București!

La începutul acestei săptămâni, primarul Adrian Torma a depus, pe Fondul Național de Dezvoltare, un proiect foarte important pentru comunitatea pe care o gospodărește și anume: reabilitarea a 12,9 km de drum pe raza UAT Moldova Nouă. „Este un proiect la care am muncit undeva la 4-5 luni pentru că am vrut să fie foarte bine structurat, foarte bine organizat și să evităm greșelile din trecut, când, din cauza unor erori, proiectele noastre depuse pe PNDL nu au fost eligibile“, a subliniat edilul pentru expressdebanat.ro.

În valoare de 24 de milioane de lei, acest proiect va consta în reabilitarea, la parametri normali, a 33 de străzi de pe raza orașului Moldova Nouă. Vorbim aici despre: toate străzile din Moldova Veche, Măcești, străzile laterale din localitatea Moldovița, Moldova Nouă (Boșneag: Str. Minerilor) și șase străzi din orașul nou.

Torma spune că, momentan, nu poate fi vorba de reabilitarea întregii infrastructuri a orașului, care numără undeva la 35 de km, însă dacă acest proiect primește finanțare, „va fi un proiect istoric pentru că, în ultimii 30 de ani, niciodată Moldova Nouă nu a beneficiat de o susținere de acest gen”.

Edilul mai subliniază că, împreună cu foștii colegi de la PNL, dar și cu cei de la PSD, a căutat, în cadrul proiectului înaintat, să acopere, echilibrat, întreg orașul, astfel încât să existe cât mai multe străzi reabilitate în fiecare dintre cartierele orașului Moldova Nouă.