Primarul Popa a dat de bani mulți! Reabilitează toate clădirile publice din Reșița! [VIDEO]

nelu-popa

În timp ce foarte mulți primari se feresc de proiectele cu finanțare europeană, deoarece în cazul acestora se practică mai greu „zeciuiala”, clasica șpagă de 10 la sută, Nelu Popa s-a dus încă din prima sa zi de edil-șef la Agenția de Dezvoltare Regională Vest după bani europeni. Și a găsit destui!

Popa anunță transformarea spectaculoasă a municipiului reședință de județ. Cel puțin din punct de vedere arhitectural. După ce a dezvăluit că a demarat procedura pentru izolarea termică a nu mai puțin de 25 de blocuri din oraș, acum vine cu o nouă veste extraordinară. A identificat banii necesari cu care toate clădirile publice din Reșița pot fi reabilitate termic. Aici fiind incluse și schimbarea acoperișurilor, a tâmplăriei sau pardoselii. Practic, toate ar urma să îmbrace haine noi.

Nelu Popa a vorbit despre toate acestea cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la Liceul Teoretic „Traian Vuia”, mai exact în vechea sală de sport, care astăzi nu mai e funcțională. „În trei luni se deschide o axă de finanțare pentru reabilitare energetică a clădirilor publice”, a spus primarul, care așteaptă acum implicarea tuturor șefilor de instituții publice, pentru că doar așa pot veni banii de la Uniunea Europeană. Popa a atras atenția în mod special directorilor de școli și grădinițe, deoarece acești bani sunt pregătiți și pentru unitățile de învățământ.