Ruine transformate în locuinţe la Moldova Nouă?!

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, pare să fi găsit metoda pentru soluționarea celor peste 300 de cereri de locuințe. Și, odată cu rezolvarea acestei probleme, zonele unde vor fi amenajate aceste locuințe își vor schimba aspectul peisagistic.

Primarul Torma a primit, în doar două luni și jumătate de la preluarea mandatului de primar al orașului de la malul Dunării, peste 100 de cereri de locuințe sociale. Pe lângă acestea, se mai adaugă și câteva zeci de cereri pentru locuințe ANL. Cum în oraș se înregistrează o rată considerabilă de depopulare, cei care aleg să părăsească orașul nu își vând locuințele proprietate personală. Chiar și așa, în rândul tinerilor și al celor fără locuință, cererile către unitatea teritorial-administrativă Moldova Nouă sunt tot mai numeroase. Considerând această problema una foarte importantă, edilul-șef a identificat trei clădiri care pot fi reamenajate și date în folosință celor două categorii de chiriași. Una dintre clădiri este Blocul 34, care e situat în zona pieței și al cărui aspect estetic lasă de dorit.

„Avem un proiect de pe vremea primarului Chisăliță, pe care dorim să-l reactivăm. Este vorba despre reabilitarea clădirii din fondurile ANL. Dacă nu vom reuși să facem acest lucru, vom căuta resurse de la bugetul local. Dacă nu vom găsi, în cel mai nefericit caz voi propune demolarea clădirii, deoarece clădirea distorsionează imaginea pe care dorim să o construim la Moldova Nouă, imaginea unui oraș modern și european”, a declarat, în exclusivitate pentru Express de Banat, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

leader board 728 x 90 px

Celelalte două clădiri identificate de primarul Torma sunt cele două blocuri de nefamiliști din zona Fortuna. Dacă în cazul Blocului 34 proprietarul este Primăria Moldova Nouă, aceste două clădiri sunt în proprietatea Moldomin, fosta societate care se ocupa cu extracția de cupru din minele de la Moldova Nouă. Cum societatea comercială se află în acest moment în insolvență, primarul Torma a contactat deja lichidatorii firmei, în vederea purtării unei discuții pentru achiziționarea celor două clădiri.

„Am luat legătura cu cei care se ocupă de activele fostei Moldomin și urmează să am o întâlnire pentru a discuta problema celor două clădiri. Dacă voi avea un răspuns pozitiv, voi propune Consiliului Local Moldova Nouă achiziționarea fostelor blocuri de locuințe pentru nefamiliști. Unul din ele dorim să îl transformăm în locuințe ANL, iar celălalt dorim să-l amenajăm pentru a fi dat în chirie celor care au depuse cereri pentru locuințe sociale. În felul acesta am rezolva două probleme, una legată de soluționarea cererilor și cea de-a doua legată de aspectul de dărâmături în care se află în acest moment zona”, a conchis edilul-șef al orașului de la malul Dunării, Adrian Torma.