Popa s-a dat la soția lui Mutu și i-a pus-o la dispoziție pe șefa Direcției Juridice din Primăria Reșița!

Edilului-șef al Reșiței, Ioan Popa, i-a fost bătut obrazul după a făcut unele remarci la adresa soției consilierului local, Viorel Mutu, și aluzii mai puțin potrivite privind-o pe Cristina Enuică, șefa Direcției Juridice din cadrul Primăriei!

Iritat de insistența cu care Mutu încerca să încurce socotelile liberalilor făcute pentru șefia CET Termoserv și șefia SC Piețe, primarul i-a reproșat mai întâi consilierului local că soția sa nu și-a făcut eficient treaba la recentele inundații, când la stația de epurare pe care o conduce apa măsura un metru, în timp ce dumneaei stătea acasă! Popa a avut o ieșire de furie la adresa consilierului local PMP Viorel Mutu, după ce acesta a atras atenția că demisia lui Constantin Tarbuzan de la CET Termoserv poate fi aprobată numai de AGA. Primarul a intervenit și l-a admonestat pe Mutu, spunându-i că știe ce dorește. Și anume, ca Toader Dănilă să fie numit administrator unic la CET: ”Eu nu am nimic împotrivă, să candideze și votăm, nu am nimic împotriva candidaturii domnului Dănilă!”.
Până aici discuțiile s-au purtat pe un ton obișnuit pentru o ședință de consiliu local, dar în scurt timp limitele acestui dialog s-au cam depășit, cu largul concurs al președintelui de ședință, Paul Vasile, viceprimarul Reșiței, care a permis multe discuții în afara ordinei de zi și chiar atacuri la persoană. ”Înainte cu o zi de a fi primar, au fost inundații în Reșița. Eu, cu riscul de a face un abuz în serviciu, m-am deplasat în tot orașul în zonele grav afectate de inundații. Am ajuns și la stația de epurare al cărei destin e condus de soția dumneavoastră, i-a spus Popa lui Mutu. La ora 15, soția dumneavoastră era acasă, deși avea apa de un metru la stația de epurare. Mi-a spus că nu are ce face, că nu are mașină. I-am spus să ia un taxi că-l plătesc eu! După 30 de minute m-a sunat că nu poate ajunge pentru că este blocată circulația în Triaj și atunci i-am spus să stea acasă liniștită!”
Consilierul local PSD Ionuț Chisăliță a intervenit prompt, dorind să salveze situația ce risca să se transforme într-un schimb foarte dur de replici, care nu avea nicio legătură cu Consiliul Local. “Domnule primar, să nu facem un atac la persoană, nu e corect!”, a rugat Chisăliță. În zadar! Nelu Popa a continuat să-l înțepe pe Mutu: “Dacă doriți informații suplimentare sau clarificări, eu pot să v-o pun la dispoziție pe doamna Enuică!” Uluit de vorbele adresate de primar, Mutu i-a replicat pe un ton apăsat: “Nu trebuie să mi-o puneți pe doamna Enuică la dispoziție, ci textul de lege! Ați făcut remarci la adresa soției mele, ceea ce nu vă permit! Acum faceți remarci la adresa șefei compartimentului juridic, că mi-o puneți la dispoziție. Nu am nevoie de doamna Enuică!”

viorel mutu
Cât privește atacul la persoana soției consilierului local Viorel Mutu, directorul AquaCaraș, Anatoli Liber, ne-a confirmat că aceasta lucrează la stația de epurare și a caracterizat-o ca un bun profesionist, cu zeci de ani experiență, lucrând în stație cu mult înainte de modernizarea ei. Mai mult, Anatoli Liber a infirmat spusele primarului. ”Eu personal am fost la ora 17 la Stația de Epurare și erau acolo ambii soți Mutu. Erau echipați cu cizme, deci nu cred că este cum a spus domnul primar. De fapt, tot atunci, ceva mai târziu, a venit și domnul primar acolo și doamna Mutu a discutat atât cu mine, cât și cu dânsul, mi-e greu să cred că domnul primar nu ar fi observat-o”, ne-a declarat Anatoli Liber, directorul general al SC AquaCaraș SA, companie ce are în subordine și Stația de Epurare de la Reșița.