Pană l-a ţinut în ofsaid pe Claudiu Niculescu

Reşiţa a fost ocrotită de şansă la meciul cu CSM Rm. Vâlcea, dar victoria în faţa liderului i se datorează în mare măsură şi antrenorului rosso-nerilor, care l-a ţinut în şah la momentul oportun pe fostul atacant al lui Dinamo.

Vâlcenii au controlat jocul de ieri, din Valea Domanului, aşa cum se lăuda Claudiu Niculescu, însă Marian Pană şi elevii săi au speculat totul la maximum. După ce Stoica a deschis scorul din penalty, tehnicianul de pe banca Metalului a făcut câteva schimbări tactice, la care omologul său a rămas fără replică.

Simţind că poate pierde pe teren propriu, Pană s-a gândit la un moment dat că nici un egal nu ar fi rău în faţa liderului. A intenţionat să întărească şi să aglomereze mijlocul terenului, echipa să se închidă şi să nu dea posibilitate adversarului să-şi facă jocul. ,,La un moment dat m-aş fi mulţumit cu un punct. Am vrut să fac mutarea defensivă înainte de gol, pentru că adversarul venea cu multe mingi în gura porţii. Jocul mi-a oferit ocazia să fac mutarea defensivă la 1-0. L-am scos pe Stoica, l-am băgat pe Vaştag şi am adus încă un om în faţa apărării, pe Breşneni. Enescu cu Vaştag au făcut densitate, iar adversarul nu a mai avut niciun fel de şansă. Am avut şi noroc, trebuie să recunoaştem”, a explicat antrenorul Metalului mutările tactice. După ce au primit gol, oaspeţii nu şi-au mai creat ocazii la fel de mari de gol ca până atunci, semn că lui Pană i-a cam ieşit tot ce a gândit pentru ultimul sfert de oră.

Au pierdut trei puncte uriaşe!

Claudiu Niculescu crede însă că şansa a făcut diferenţa, şi nu mutările lui Pană. ,,După numărul de ocazii, trebuia să fie 3-0 pentru noi. Am avut ocazii clare, dar ăsta e fotbalul: când ratezi, ocaziile se răzbună. A fost o greşeală individuală mare, dar consider că am controlat jocul în totalitate, din minutul 1 până în minutul 90. Am dat o singură şansă echipei gazdă şi a profitat de ea. Îmi felicit băieţii pentru modul cum au jucat. Erau trei puncte importante, dar felicit Reşiţa pentru victorie. În alte meciuri, din două ocazii am marcat un gol; acum, din cinci-şase nu am dat niciunul. M-a bucurat jocul echipei, dar sunt puţin trist pentru că am scăpat victoria printre degete. Am pierdut trei puncte uriaşe”, a declarat antrenorul lui CSM Rm. Vâlcea.

Impresionat de echipa lui Niculescu

Marian Pană a avut numai cuvinte de laudă la adresa echipei pe care tocmai a coborât-o din fotoliul de lider al clasamentului. ,,Cred că am întâlnit cea mai bună echipă, în condiţiile în care a avut şi ceva absenţe. E o echipă solidă, cu talie, foarte arţăgoasă, rapidă, cu jucători foarte buni unu la unu, dar în acelaşi timp îi felicit şi pe băieţii noştri că au crezut până la capăt. Le-am spus la pauză că este foarte important să nu luăm gol. Îl felicit în primul rând pe Zimmermann, care a scos nişte goluri gata făcute, de asta l-am adus. Ştiam că meciul va fi foarte greu. Am obţinut o victorie în faţa liderului, într-un moment foarte important. Eu mă declar mulţumit”, a mai spus antrenorul Metalului.

CITEŞTE ŞI: GALERIE FOTO: Victoria în faţa Vâlcei risipeşte speculaţiile şi naşte speranţe