Reşiţenii s-au umplut de aur şi argint

Sportivii de la CSM şi CS Universitatea Reşiţa au respectat tradiţia ultimilor ani şi au câştigat aproape tot ce se putea la competiţia desfăşurată pe Bulevardul A.I. Cuza din municipiu.

Atleţii noştri au avut un start lansat încă de la primele ore ale dimineţii şi medaliile nu au întârziat să apară. Echipa de juniori II de la CS Universitatea a adus Reşiţei aurul la 10 km. Gabriel Băhneanu, Robert Laţcu şi Florin Ştirbu au obţinut alte două titluri naţionale pe echipe: argint, la seniori, şi aur, la tineret. Cei mai titraţi mărşăluitori reşiţeni ai momentului, Marius Cocioran, Narcis Mihăilă şi Doru Ursu, au îmbrăcat şi ei tricourile de campioni pe echipe la seniori, performanţă obţinută sub culorile Universităţii.

 

Lucrurile nu au mai stat la fel de bine ca în anii trecuţi la individual şi asta, pentru că Universitatea Reşiţa nu le mai are pe Claudia Ştef şi Georgiana Enache, care reprezintă acum doar clubul din Craiova. În schimb, la masculin, Cocioran şi-a păstrat titlul de campion al României la 20 km, Narcis Mihăilă l-a secondat şi a câştigat medalia de argint, în timp ce celălalt component al echipei campioane a venit al treilea, dar performanţa lui e contabilizată de clubul din Câmpulung Muscel şi nu de Universitatea. ,,Suntem bucuroşi că vremea a ţinut cu noi şi, totodată, pentru rezultatele obţinute de sportivii care au reprezentat Reşiţa. Ne bucură faptul că echipa de seniori şi-a apărat titlul şi per ansamblu suntem mulţumiţi. Am avut ca obiectiv câştigarea a patru sau cinci medalii, am obţinut şase şi am reuşit să ne calificăm la Balcaniadă cu Cocioran şi Mihăilă”, a menţionat Octavian Măzăran, directorul CS Universitatea Reşiţa.

Din nou campion naţional, Marius Cocioran nu s-a declarat deloc mulţumit de timpul scos. ,,Pentru mine personal nu a ieşit cum am vrut, deşi am câştigat. Am mers destul de rău ca timp. Probabil pentru că nu am făcut pregătire specifică pentru acest concurs, nu am reuşit să merg la potenţialul maxim. Sper însă ca peste trei săptămâni, la Balcaniadă, să merg mai bine”, a spus atletul care a reprezentat Reşiţa la Olimpiadă.

De remarcat ar mai fi doar că Federaţia Română de Atletism s-a lăudat cu o serie de sponsori ale căror sigle au fost afişate pe podiumul de premiere, dar în afară de diplome, medalii şi felicitări nu a acordat nimic sportivilor laureaţi.