Dominic Fritz vs. clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

teren recuperat de administratia fritz in timisoara
untitled design set 970x90 px

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată. După ce primarul Dominic Fritz a semnat dispoziția de demolare, luni la fața locului buldozerele au început treaba.

Administrația USR și primarul Dominic Fritz nu sunt la prima realizare de acest gen. În cei aproape 4 ani de când e la conducerea Timișoarei, Dominic Fritz a recuperat mai multe terenuri și imobile din mâinile clanurilor.

Terenuri și case luate de la Cârpaci

Lista terenurilor și imobilelor recuperate de administrația USR are o rubrică specială pentru clanul Cârpaci. Ca să nu ne îndepărtăm mult de proaspăt recuperata strada Cezar, în vecinătate se află noul corp al clinici ORL, care nu se putea construi și spre care nu ar fi existat acces pentru că jumătate din teren era ilegal sub clanul Cârpaci. Din vara anului 2022, instanța a decis definitiv că terenul este al primăriei. Acum noul corp al clinicii e aproape gata, iar intrarea se poate accesa fără probleme.

Tot în apropiere se află și faimoasa casă Loga 52 recuperată tot de administrația Fritz din mâna clanului Cârpaci. Astăzi, clădirea și terenul de 1200 mp sunt din nou proprietatea de drept a statului și în administrarea primăriei.
Mai departe, apartamentul din zona Elisabetin, ținut ani de zile fără drept de proprietate sau închiriere, tot de clanul Cârpaci, a revenit în proprietatea statului la finalul anului trecut.

Ce s-a mai recuperat?

Clanurile Cârpaci și Stancu nu sunt singurele care au avut de înfruntat administrația USR. Un alt teren care trebuia să se întoarcă de mult în patrimoniul Primăriei Timișoara este parcarea din spatele magazinului Bega, ocupată ilegal de frații Cristescu și care din 2022 s-a întors în administrația orașului printr-o decizie definitivă.

Malul Begăi a fost și el recuperat, în locul Terasei Boss și a Gatsby Social Club acum se lucrează la o zonă de agrement pentru timișoreni. Lângă cele două terase erau și câteva construcții neintabulate, edificate fără autorizație de construire, printre care și baza de canotaj ocupată ilegal de afaceristul Zaher Iskandarani. Cluburile sportive care și-au desfășurat activitatea aici au fost înșelate de Iskandarani și ani de zile au funcționat fără un contract de închiriere.

Miki Boxerul, frații Ciută și Zaher Iskandarani au ocupat ilegal domeniul public, iar acum nu doar că au pierdut terenurile, dar mai trebuie să plătească și despăgubiri pentru anii în care societățile lor au funcționat gratis.

Poate cel mai important loc recuperat de Dominic Fritz este ștrandul ZHH, care este ocupat ilegal din 2014 de sirianul Hussam Al Hajjar. Acesta a ocupat ștrandul încă din 2004, pe o perioadă determinată de 5 ani, iar după a refuzat să plece cu pretextul că a investit în ștrand. Administrația Robu putea să îl dea afară încă din 2014 când a câștigat primul procesul pentru ștrand, doar că trebuia să îl despăgubească conform deciziei instanțelor, dar a refuzat, iar ștrandul a funcționat în continuare ilegal până în 2021 când s-a redeschis procesul. După acest lung șir de procese, actual, Primăria Timișoara nu doar că deține ștrandul termal, dar urmează să fie și despăgubită pentru perioada în care acesta a funcționat fără a plăti nimic Primăriei.

Lupta lui Dominic Fritz și a administrației USR de recuperare a patrimoniului a fost declarată încă din campania electorală din 2020. Fiecare teren recuperat pentru timișoreni este un spațiu care poate servi comunității și care poate produce fonduri pe care primăria le poate reinvesti în oraș.

(advertorial)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/