„Nu avem bani să plătim statul degeaba!” Torma îi trimite acasă pe leneșii din primărie!

Primarul din Moldova Nouă e total nemulțumit de activitatea unora dintre angajații administrației publice locale, care au neglijat avertismentele sale lansate după primele două luni de mandat, motiv pentru care promite să ia măsuri radicale! Nu de alta, dar Moldova Nouă a rămas în urmă și din cauza faptului că unii au cam tăiat frunze la câini. Cel puțin așa a constatat edilul-șef la împlinirea a cinci luni de când a preluat destinele orașului.

Torma spunea că a găsit o administrație publică în care aproape toată lumea și-a făcut de cap, că oamenii au fost repartizați greșit pe posturi și că departamentele importante au fost lăsate descoperite, ceea ce se vede astăzi în imaginea orașului. Acesta a constatat că șefii unor birouri de servicii nu au fost monitorizați deloc, că la Serviciul juridic și la Patrimoniu era o singură persoană, că la Biroul de investiții existau doar doi angajați, mult sub ceea ce ar fi nevoie, iar în organigramă nu exista Birou de achiziții.

Mai mult decât atât, Torma a tras semnale de alarmă cu privire la implicarea unora dintre angajații Primăriei și la respectarea sarcinilor de serviciu. „La Serviciul de gospodărire locală oamenii nu au fost instruiți să muncească și petreceau mai mult timp plimbând utilajele decât muncind. Cei de la ajutor social făceau mai mult act de prezență, unii oameni munceau prea mult, iar alții deloc. Oamenii au fost greșit folosiți”, constata Adrian Torma în vară, ocazie cu care anunța schimbări și măsuri drastice.

Mai spunea Torma atunci că, dacă pe perioada de evaluare și monitorizare funcționarii publici nu vor înțelege că trebuie să-și schimbe abordarea față de cetățean și banul public, unii dintre aceștia vor fi nevoiți să-și caute de lucru în altă parte. Ei bine, perioada de evaluare s-a încheiat, iar primarului nu-i place deloc ceea ce a constatat. Toți cei care taie frunze la câini în primărie să plece acasă! După patru luni mai sunt încă angajați în primărie care nu înțeleg că trebuie să respectăm cetățenii și banul public prin activitatea de opt ore pe care o avem de îndeplinit. Nu avem bani să plătim statul degeaba, restructurăm, înființăm posturi noi, aducem oameni noi, dar așa nu se mai poate”, a concluzionat primarul Torma.

Modernizăm sistemul informațional de la Patrimoniu. Ducem |Taxele și impozitele, plus Patrimoniul, într-o locație nouă, modernă, adaptată la nevoi. Încercăm să satisfacem nevoile cetățenilor, trebuie să facem ceva pentru că am rămas mult în urmă – Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă