Nu e mall! Deocamdată, tot „cutii”, în mijlocul orașului! Cam atât merge la Reșița!

CET-ul a fost deja demolat, iar în locul lui urmează să apară două sau trei „cutii”, adică supermarketuri și alte spații comerciale! Nu va fi un mall, ca în orașele mari, așa cum s-a tot discutat, pentru că Reșița nu e deocamdată interesantă pentru o astfel de investiție, dar va fi ceva civilizat, care va schimba aspectul zonei!

Consilierii locali reșițeni au aprobat în luna octombrie Planul Urbanistic de Detaliu pentru un magazin retail ce se va ridica în scurt timp pe terenul fostului CET. Planurile pentru zona respectivă au fost inițial mult mai îndrăznețe, dar cel puțin pentru moment Reșița nu oferă prea multe garanții marilor investitori. În PUG-ul aprobat în 2013 apare un complex comercial tip Mall, cu spații comerciale, unități de alimentație publică, săli de cinema, sală de sport, bazin de înot, un centru de afaceri cu spații de birouri, un supermarket Penny, o bibliotecă universitară și deja mult discutatele zone verzi și aleea de promenadă. Din tot acest plan, se lucrează acum la un spațiu comercial, un supermarket Lidl, și vor demara lucrările pentru calea rutieră și aleea de promenadă până în zona podului de la Universitate.

Primarul Nelu Popa e explicat în plenul Consiliului Local de ce, pentru moment, mall-ul rămâne doar la stadiul de intenție. „Planul nostru este demarat, o firmă din Cluj deja lucrează la igienizarea terenului și pregătirea pentru acest plan. Podul CET, care fusese în proprietatea unui om de afaceri din Reșița, îl va moderniza, va face și drumul și le va dona Primăriei Reșița, cu tot cu teren”, a precizat edilul-șef.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Reșița, Ionuț Chisăliță, a atras atenția asupra mai multor pericole: Când se va gândi dezvoltarea acestui municipiu, să ne luăm și noi după țările occidentale, să nu mai aprobăm construirea supermarket-urilor în mijlocul orașului! Două unul lângă altul! Omorâm micii comercianți, asociațiile familiale care trăiesc din micul comerț. Ne-am trezit în mijlocul orașului cu supermarket-uri. Nu e normal! Vom fi un oraș de supermarket-uri. Să dăm autorizații pentru astfel de supermarket-uri în afara orașului!”.

Punctul de vedere al social-democratului e împărtășit și de primarul Nelu Popa, numai că, acesta a dezvăluit cum au decurs negocierile cu investitorul de la Cluj pentru a-i face pe reșițeni să înțeleagă exact cum stau lucrurile:Sunt un adept al susținerii micilor întreprinzători, al susținerii întreprinderilor românești, însă am fost pus în situația următoare. Investitorul din Cluj a venit cu propunerea de a face două cutii. Eu așa le numesc. I-am spus să facă la Boc cutii. Am fost foarte vehement la prima întâlnire, mai puțin vehement la a doua, pentru că omul mi-a spus că a cumpărat un teren în Reșița, că a demolat niște clădiri și să-i spun eu ce să facă. Dacă face niște apartamente, le vinde? Știind că avem cel mai mic preț la apartamente din România i-am spus că nu cred. Mi-a spus că face birouri de clasa A, dar le închiriază? M-am uitat la ce clădiri avem noi, că sunt pe jumătate goale, și i-am spus că nu cred că le închiriază. Atunci mi-a cerut să-i spun eu ce să facă și el în asta va investi. I-am spus atunci să facă o cutie, poate două. Există situații când, pentru a ajunge într-un loc, treci prin niște etape. Îmi pare rău să constat asta, dar poate trebuie să trecem prin faza aceasta”.