Nici Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ nu bate pasul pe loc în competiţia cu Liceul de Arte „Sabin Păuţa“ din Reşiţa!

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ din Reşiţa va face mâine, 29 noiembrie, primul pas către obţinerea titlului de Şcoală Ambasador a Parlamentului European, în competiţia cu Liceul de Arte „Sabin Păuţa“ din Reşiţa şi cu alte 23 de colegii şi licee din ţară.

Pentru elevii Colegiului Național „Traian Lalescu” Reșița, posibili viitori ambasadori juniori în cadrul programului „Şcoli-ambasador ale Parlamentului European“, „candidatura pentru obținerea titulaturii de școală-ambasador reprezintă ocazia de a promova și dezvolta valorile europene fundamentale, egalitatea de șanse prin dialog și flexibilitate, adaptabilitatea la dinamica procesului de educație și formarea în context european, totul într-un demers multiacțional de încredere, respect și toleranță față de valorile europene. ABC-ul EUROPEI din 29 noiembrie 2017 este prima acțiune prin care echipa de proiect CNTLR formată din 15 elevi și 5 profesori își propune conştientizarea tinerilor privind valorile UE și diseminarea informaţiilor prin inaugurarea în incinta școlii a unui PUNCT EUROPEAN DE INFORMARE accesibil tuturor celor interesați să afle informații despre structurile legislative ale Europei“, informează prof. Camelia Maria Radovan, în numele echipei de proiect de la colegiul reşiţean.

Programul se va desfășura în perioada noiembrie 2017-iunie 2018 și va cuprinde sesiuni de informare, dezbateri, workshop-uri şi aplicaţii practice. „Ne dorim ca PUNCTUL EUROPEAN DE INFORMARE din şcoală să satisfacă curiozitățile tuturor celor care sunt interesați de viitorul Europei! Vă așteptăm în număr cât mai mare miercuri, 29 noiembrie 2017, la ora 10.50, în fața sediului RADIO CNTLR de la etajul I“, mai precizează prof. Camelia Maria Radovan.

Muzeul TM

Programul educativ „Școli ambasador ale Parlamentului European“ (EPAS) urmărește creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la Uniunea Europeană, oferindu-le mijloace active de învățare. Programul a fost lansat în anul 2011 într-un număr limitat de state al Uniunii Europene. Începând din 2017, el se desfășoară în toate statele membre ale Uniunii Europene. Programul EPAS îi informează pe elevi cu privire la UE și, mai ales, la puterea democratică de decizie a Parlamentului European. Organizatorii acestui program în România sunt Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE), Ministerul Educației Naționale și APDD-Agenda 21.

În România, programul a debutat în anul 2016 cu 25 de licee și colegii. În acest an, au fost selectate alte 25 de unități de învățământ din mai multe județe. Din Caraș-Severin, reamintim, Liceul de Arte «Sabin Păuța» Reșița și Colegiul Național «Traian Lalescu» Reșița au fost invitate să participe la implementarea acestui program educativ în anul școlar 2017-2018.

CITEŞTE ŞI: Liceul de Arte „Sabin Păuța“ şi Colegiul „Traian Lalescu“ din Reșița, în cursă pentru titlul de Școală Ambasador a Parlamentului European!

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/