Ana Vasile, destituită cu 27 de voturi din 29!

Ana Vasile a fost destituită de la conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, la recomandarea comisiei speciale de control dispusă de către Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Judeţean.

Forul județean, întrunit în ședință ordinară, a luat în discuție propunerea Comisiei de control a activităţii directorului Ana Vasile, de destituire a acesteia din funcție din cauza gravelor abateri și încălcări a mai multor prevederi legale. Grupul liberal a protestat și a spus că s-a grăbit președintele Hurduzeu și că ar fi trebuit destituită prin evaluarea anuală a activității, unde să se fi acordat calificativul „nesatisfăcător”. Consilierul județean Daniel Surdu, liderul ad-hoc al grupului PNL, a solicitat o pauză de consultări, iar după consultări a cerut prezentarea raportului comisiei de control. „Dacă ni se prezentau înainte toate astea, nu mai ceream pauză de consultări”, a concluzionat Surdu.

Propunerea de destituire a fost adoptată prin vot secret de către plen cu 27 de voturi pentru, 1 vot contra și o abținere, Ana Vasile fiind destituită astfel de la conducerea DGASPC, care va avea de mâine o conducere interimară.