Ambasadorul SUA aduce reprezentanții companiilor americane la întâlnire cu Popa, Hurduzeu și Lupu!

Excelența Sa Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, s-a întâlnit astăzi, la Reșița, cu primarul Nelu Popa, președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, și cu prefectul Matei Lupu, discuțiile fiind axate în special pe relațiile economice dintre cele două țări. Oficialul american a vorbit însă despre multe alte teme într-un interviu acordat în exclusivitate chiar în redacția Express de Banat.

Întrevederea dintre Ambasadorul SUA și oficialii cărășeni a durat aproximativ o oră, timp în care au stabilit un prim pas pentru consolidarea relațiilor dintre cele două țări pe plan economic. „Am vorbit cu autoritățile despre modalitățile de întărire a relațiilor dintre statul american și zona de Vest a României, pe plan economic, în privința sectorului apărării, dar și în ceea ce privește turismul sau cultura. Cred că județul Caraș-Severin are un enorm potențial turistic. Președintele Hurduzeu mi-a vorbit despre această zonă ca fiind cea mai frumoasă parte a României și sunt foarte bucuros să fiu aici și să iau contact cu ceea ce înseamnă aceste meleaguri”, a spus Excelența Sa, Hans Klemm după întâlnirea de la Palatul Administrativ.

Funicularul care traversează centrul municipiului i-a stârnit curiozitatea oficialului american, ocazie cu care primarul Nelu Popa i-a vorbit și despre alte obiective turistice, dar mai ales economice care există în Reșița. Ambasadorul SUA l-a asigurat de tot sprijinul pentru organizarea unor întâlniri cu oameni de afaceri de peste ocean, care, cine știe, poate vor fi interesați de Banatul Montan. „Am fost onorat să particip astăzi la întâlnirea cu Excelența Sa, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, o vizită de bun augur pentru orașul nostru. Am profitat de ocazie să îi vorbesc despre potențialul industrial al orașului, despre posibilitatea relansării activității de producție de echipament militar la societatea Arsenal Reșița, aflată actualmente în conservare, să îi ofer explicații în legătură cu semnificația funicularului care traversează centrul orașului. Mai mult, am cerut sprijinul ambasadei Americii în privința conlucrării cu Camera de Comerț Americană dar și de susținere din partea oficialului american a unor întâlniri cu oameni de afaceri americani”,  a declarat primarul Reșiței. 

Câteva minute mai târziu, Ambasadorul american a ajuns în Redacția Express de Banat, unde a vorbit mult mai pe larg despre vizita sa la Reșița. „Este a doua mea vizită în Vest în ultimele două – trei săptămâni, am vizitat anterior Timișoara, Arad și Oradea. Vineri am fost la Timișoara, sunt ambasadorul SUA în toată România, e important pentru mine să călătoresc în toate zonele țării. Am constatat că există foarte mult dinamism în Vestul României, poate nu atât de mult aici, în Reșița, precum în Timișoara, Arad sau Oradea, unde economia se dezvoltă atât de bine încât nu există suficientă forță de muncă calificată și e nevoie de mai multă infrastructură. Aspectul economic a dominat discuțiile pe care le-am avut cu președintele Consiliului Județean, cu prefectul și primarul. Mi s-a spus că există câteva companii americane în județul Caraș-Severin. Le-am propus ca anul viitor, împreună cu Camera Americană de Comerț din România, să organizăm un seminar la care să prezentăm oportunitățile existente aici, dar să aducem laolaltă și reprezentanții companiilor americane din zonă”, a declarat, în exclusivitate pentru Express de Banat, Excelența Sa Hans Klemm.