Liceul de Arte „Sabin Păuța“ şi Colegiul „Traian Lalescu“ din Reșița, în cursă pentru titlul de Școală Ambasador a Parlamentului European!

25 de licee şi colegii din ţară candidează pentru titlul de Școală Ambasador a Parlamentului European. Două unităţi de învăţământ sunt din Reşiţa!

Programul educativ „Școli ambasador ale Parlamentului European“ (EPAS) urmărește creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la Uniunea Europeană, oferindu-le mijloace active de învățare. Programul a fost lansat în anul 2011 într-un număr limitat de state al Uniunii Europene. Începând din 2017, el se desfășoară în toate statele membre ale Uniunii Europene. Programul EPAS îi informează pe elevi cu privire la UE și, mai ales, la puterea democratică de decizie a Parlamentului European. Organizatorii acestui program în România sunt Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE), Ministerul Educației Naționale și APDD-Agenda 21.

În România, programul a debutat în anul 2016 cu 25 de licee și colegii. În acest an, au fost selectate alte 25 de unități de învățământ din mai multe județe. Din Caraș-Severin, Liceul de Arte «Sabin Păuța» Reșița și Colegiul Național «Traian Lalescu» Reșița au fost invitate să participe la implementarea acestui program educativ în anul școlar 2017-2018, ne-au informat reprezentanţii Liceului de Arte din Reşiţa. 

„Programul presupune crearea unui punct de informare al Parlamentului European în cadrul Liceului de Arte «Sabin Păuța» Reșița, formarea unei echipe de implementare compusă din 5 ambasadori seniori (cadre didactice) și 15 ambasadori juniori (elevi ) ai Parlamentului European. După aceste acțiuni, pe care le putem considera preliminare, în cadrul Liceului de Arte «Sabin Păuța» Reșița vor avea loc cel puțin șase activități care vor implica și alte unități de învățământ, comunitatea, media locală cu scopul realizării obiectivelor programului – cunoașterea importanței statutului de cetățeni europeni, drepturi, obligații, oportunități, unitate, diversitate, educație în cadrul spațiului european. Programul se va desfășura în perioada noiembrie 2017 – iunie 2018 și se va încheia, sperăm noi, cu acordarea titlului de Școală Ambasador a Parlamentului European pentru Liceul de Arte «Sabin Păuța» Reșița. De aceea, profesorul Tudor Paniță, consilierul educativ al Liceului de Arte, a participat în luna octombrie la o formare la București, în acest scop“, a precizat într-un comunicat trimis redacţiei expressdebanat.ro prof. Florin Linca, purtător de cuvânt al Liceului „Sabin Păuţa“.