Tudorița Nicula, mărturisiri tulburătoare! Banii se dau atunci când este nevoie de ei, nu ca să ajungi pe lista pentru Parlament!

Tudorița Nicula, acum lider al femeilor liberale din judeţ, a povestit cum a fost îndepărtată în două rânduri de pe listele de candidaţi PSD pentru alegerile parlamentare, pe vremea când aceasta era preşedinte al Organizației de Femei Social-Democrate din Caraș-Severin.

Nu faptul că a făcut un credit bancar pentru a putea să-și susțină campania electorală din 2012 a supărat-o pe Tudorița Nicula, ci decizia de ultim moment a unui lider social-democrat de a o îndepărta în ceasul al 12-lea de pe lista candidaților la alegerile parlamentare, a declarat Tudoriţa Nicula într-un interviu luat de Dan Popoviciu în redacţia Express de Banat.

„În 2012, când nu exista acea finanțare de la bugetul de stat, nedorind să am nicio obligație la nimeni, am ales calea de a contracta un credit pentru a-mi susține campania. Sunt mulți în politică care aleg să nu apeleze la sponsori sau prieteni și își fac un credit. Atunci, deși fusesem aleasă de Organizația Județeană PSD să reprezint partidul în bătălia electorală, fusesem chiar lansată în campania națională, în ultima zi de depunere a candidaturii am fost surprinsă «foarte plăcut» să fiu schimbată cu un coleg al meu de partid, de care domnul președinte spunea că este mai incisiv”, a declarat Tudorița Nicula, în cadrul interviului acordat în redacţia Express de Banat şi transmis live pe Facebook.

Aceasta a mai afirmat că nu are cunoștință dacă acel coleg, este vorba despre Ioan Benga, care avea să fie ales atunci deputat din partea USL, a dat bani pentru desemnarea pe listele pentru Parlament, iar ei, personal, nu i-a cerut nimeni bani ca să ajungă candidat, pentru că are unele principii peste care nu calcă. „Eu consider că banii se dau atunci când este nevoie de ei, în acțiunile sociale pe care le-am organizat de-a lungul anilor și care se regăsesc în media. Dar în 2012 a fost prima mea aventură în susținerea unei campanii, deși m-a costat foarte mult din punct de vedere al sănătății. Șocul pentru mine a fost foarte mare și toată lumea mă întreba de ce nu mai candidez”, a mai adăugat Tudorița Nicula.

Nici alegerile parlamentare din 2016 nu au fost cu noroc pentru Tudoriţa Nicula, care nu şi-a găsit loc pe lista de candidaţi PSD. „Eu acum un an mi-am dat demisia din PSD și nu m-am mai implicat o perioadă în politică. Mi-am dat demisia pentru că trebuie să fac loc unei tinere frumoase și de perspectivă, acestea au fost cuvintele domnului deputat Benga. Deci aceasta a fost linia, ca să înțelegeți! În partid, la nivel național, s-a dorit ca pe listele de candidaturi să fie aleasă o femeie, or eu, fiind președintă a organizației județene de femei, mi s-a părut normal să pot fi aleasă pe această listă la alegerile parlamentare. A fost alegerea mea ca, atunci când am plecat din partid, să nu mai fiu nici managerul Casei de Sănătate Caraș-Severin. Am primit tot felul de semnale să mă întorc, să-mi cer scuze, dar eu am dorit să-mi continui proiectele sociale. Acum eu m-am regăsit aici, în PNL. Nu-l consider traseism politic, proiectele sociale sunt pentru oameni. Până la urmă, problemele sunt aceleași. Am fost un pic mândră să fiu managerul Organizației de Femei la PNL și încercăm să creăm o organizație mai puternică”, a mai declarat Tudorița Nicula.

Interviul integral din redacția Express de Banat îl puteți viziona mai jos: