NEWS ALERT. Un contrabandist din Lugoj aduce mascații în Caraș-Severin! [UPDATE]

Lugojeanul este cercetat pentru comercializarea de țigări de contrabandă, dar și pentru falsificarea de documente și asigurări și ar fi avut ajutoare serioase în Caraș-Severin și în alte 14 județe.

„La această oră, poliţiştii timișeni efectuează 48 de percheziții domiciliare, pe raza a 15 județe, la persoane bănuite de contrabandă și fals în înscrisuri private. Astăzi poliţiştii descind, pe raza a 15 județe, efectuând 48 de percheziţii. Sunt vizate persoane bănuite de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de 1 kg. de tutun de fumat, contrabandă și fals în înscrisuri sub semnătură privată”, transmite inspectorul Iulian Drăgan, purtătorul de cuvânt al polițiștilor.

Începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coșteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat, pe teritoriul României, prin intermediul internetului, 105 kilograme de tutun, fără ca produsul să fie supus marcării și fără a se achita accizele aferente acestor operațiuni. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziționat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispozițiile legale.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat polițe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule și diplome de calificare în câmpul muncii.

„Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj. Activităţile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Iași, Tulcea, Mehedinți, Dâmbovița, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Alba, Brașov și Gorj”, mai transmit polițiștii.

UPDATE, ora 18.50

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 70 de kg de tutun prelucrat pentru confecționarea țigaretelor, 5 mașini electronice de injectat tutun, 2 mașini de tocat tutun, 3 unități de calculator, 2 laptopuri și documente falsificate.

Poliţiştii au pus în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj.