Luna plantării arborilor s-a deschis oficial în Caraș-Severin de Ziua Mondială a Pădurii [FOTO]

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Nimic nu se pierde, totul se transformă! Într-o perioadă când toată lumea vorbește despre tăierile masive de lemn, Direcția Silvică din Caraș-Severin își propune să planteze 1,5 milioane de puieți pe raza ocoalelor silvice din județ.

Planuri mari pentru Direcția Silvică din Caraș-Severin! În acest an, pe raza ocoalelor silvice din județ vor fi plantate 1,5 milioane de puieți din speciile brad, molid, fag, gorun, stejar, paltin de munte, frasin, cireș, dar și specii exotice cum ar fi nuc negru și castan comestibil. În total, Direcția Silvică își propune să împădurească integral 261 de hectare, pe alte 2,2 hectare se vor executa refaceri, iar pe 58 de hectare, completări.

La fel ca în fiecare an, luna plantării arborilor se desfășoară în perioada 15 martie – 15 aprilie, însă deschiderea oficială a avut loc astăzi, odată cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Pădurii. Cu acest prilej, Direcția Silvică a făcut o deplasare în teren la Ocolul Silvic Bocșa Română, acolo unde au fost plantați puieți forestieri, împreună cu mai mulți invitați ai Direcției.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Potrivit datelor furnizate de Direcția Silvică din Caraș-Severin, din 2011 și până anul trecut au fost împădurite în mod artificial (în special prin plantații cu puieți de talie mică) peste 1.200 de hectare.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157679725389551″]

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/