ATENȚIE! Noi reguli în trafic! Șoferii din Caransebeș, sfătuiți să fie cu ochii-n patru!

1000x100

Schimbări importante în traficul rutier din Caransebeș! Pe unele străzi, s-a instituit sens unic, în timp ce pe altele, sensul de mers a fost schimbat. Șoferilor obișnuiți cu traficul din municipiu li se recomandă să acorde o atenție specială noilor reguli de circulație.

Comisia de Sistematizare Rutieră din cadrul Primăriei Municipiului Caransebeș a decis care vor fi stațiile de autobuz pentru cursele regulate speciale contra cost, admise și semnalizate corespunzător pe raza municipiului. Vor fi 3 stații pe Nicolae Bălcescu, 3 pe strada Ardealului, una pe Calea Severinului și una pe Calea Orșovei.

Comisia a răspuns și la solicitările cetățenilor prin care cereau o delimitare între străzi și trotuare pentru ca mașinile să nu mai poată fi parcate pe trotuar, astfel că se vor realiza unele delimitări stricte. Cu privire la amplasarea unei oglinzi și a unor limitatoare de viteză la intersecția străzii Romanilor cu Traian Doda pe motiv de slabă vizibilitate, comisia a stabilit ca solicitarea lui Liviu Jigorea Oprea să fie respinsă, considerând că intersecția este corect și suficient semnalizată, iar în dreptul localului Iberia cei care parchează necorespunzător vor suporta rigorile legii.

Membrii comisiei au mai hotărât ca pe strada Racoviță să se marcheze trecerea de pietoni la ieșirea din Școala Generală Nr. 8, iar ca o noutate, pe strada Halici va fi sens unic dinspre Ardealului spre CD Loga, invers de cum era până acum. S-au schimbat sensurile unice pe strada Dacilor dinspre Gării spre Bălcescu și pe strada Traian se va circula de acum dinspre N. Bălcescu spre Gării. De asemenea, pe strada Potocului se va circula în ambele sensuri și pe strada General Trapșa, între Ep. N. Popeea și Romanilor. Pe strada Cetății se va circula în sens unic dinspre Potocului, spre str. Ardealului.

Poate cea mai importantă decizie luată de Comisia de Sistematizare este cea de limitare a accesului auto peste 3,5 tone pe străzile laterale din cartierul Jupa, acolo unde străzile au fost asfaltate recent.