Intabulările ilegale de la Bucoşniţa, aduse din nou în atenţia autorităţilor

Problema veche de peste un an a intabulărilor ilegale care s-ar fi petrecut pe raza comunei Bucoşniţa a fost din nou prezentată la Prefectura Caraş-Severin. Liderul Sindicatului Liber al Silvicultorilor din Caraş-Severin, Mihai Moatăr, atrage atenţia că dosarul se află în instanţă, nefiind încă rezolvate divergenţele privind dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de teren.

Sesizate Instituţiei Prefectului Judeţului Caraş-Severin încă din primăvara acestui an, intabulările unor suprafeţe de pădure din comuna Bucoşniţa rămân chestiuni care îi ard pe silvicultorii cărăşeni. Potrivit liderului Sindicatului Liber al Silvicultorilor din Caraş-Severin, Mihai Moatăr, administraţia locală din Bucoşniţa ar fi cheltuit bani publici pe o serie de intabulări pe suprafeţe forestiere care nu i-au aparţinut niciodată.

 ,,La intabulările ilegale făcute de comuna Bucoşniţa, pentru că, din păcate, deşi toate înscrisurile, inclusiv de carte funciară, dovedesc că nu sunt proprietari, ci până în ’49 este proprietar Regimentul 13 de Graniţă Româno-Bănăţean, iar după ’49 Statul Român, primăria, în loc să îşi aloce alţi bani pentru alte nevoi ale comuntăţii locale, continuă să atace legal, în instanţă, încheierile de carte funciară pe premisa că Direcţia Silvică nu este parte în proces“, a subliniat astăzi liderul Sindicatului Liber al Silvicultorilor din Caraş-Severin, Mihai Moatăr.

Inginerul silvic a avertizat că în contextul în care retrocedările ilegale de terenuri forestiere au ajuns în atenţia publică prin cazuri de mare notorietate nu crede că cineva mai poate să facă retrocedări ilegale şi acest lucru să treacă neobservat.

,,Nu cred că îşi permite nimeni ca să retrocedeze păduri, mai ales în acest context de la nivelul ţării. Există în acest caz un dosar penal din 2014 în care eu, în calitate de lider al silvicultorilor din Caraş-Severin, l-am formulat împotriva acelor persoane care am considerat noi că au încălcat legea. Este destul de vechi, este din februarie. Sperăm că organele de cercetare penală au toate datele şi că acest proces îşi va urma cursul“, a mai spus liderul silvicultorilor cărăşeni.

La rândul său, subprefectul Nicolae Ciobanu a spus că cunoaşte problema, că aceasta este în cercetare, dar că trebuie să se aştepte o soluţie de la autorităţile în a căror competenţă cade cazul.  ,,Ştiu că cele 56 de lucrări, au fost 30 şi 26 care au fost depuse la Oficiul de Cadastru, ca urmare a intervenţiei dumneavoastră s-au dat încheieri de anulare a acelor intabulări şi toate au fost contestate în instanţă. Ce am reuşit să mă uit ieri pe site şi să observ: unele dintre ele sunt admise de instanţă, unele sunt respinse. Există un dosar penal în cercetare. Eu zic că trebuie să lăsăm autorităţile competente să se pronunţe şi nici nu putem să intervenim să vedem care e soluţia şi care or fi concluziile la care urmează să ajungă cei care sunt competenţi să facă cercetări“, a spus Ciobanu.

Citeşte şi Intabulări ilegale la Bucoșnița

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/