Investiții în parcările din zona centrală. Deocamdată, sunt gratuite pentru șoferi!

Oficialii administrației locale au inaugurat astăzi mai multe obiective la care primăria a lucrat din bugetul orașului și în regie proprie, fără să apeleze la alte firme.

Prima oprire a edilului-șef Mihai Stepanescu a fost în parcarea din centrul orașului, amenajată în fața fostului institut de proiectări. Acolo, administrația a decopertat 1850 de mp și a turnat asfalt nou, după care a marcat cele 56 de locuri de parcare. Momentan, Mihai Stepanescu a dat asigurări că șoferii pot parca fără să fie taxați, însă din 2015 este posibil ca parcajele să fie incluse în circuitul orașului, iar conducătorii auto să fie taxați. „Pe lângă asfaltarea parcării, am amenajat și trotuarele din zona centrală, pe o suprafață de 400 de mp, iar lucrările de acest gen vor continua la Reșița pentru că este nevoie de ele, a spus astăzi Mihai Stepanescu, edilul-șef al Reșiței.

Zid de sprijin în Moroasa

Un alt obiectiv vizitat, realizat tot în regie proprie, este un zid de sprijin din cartierul Moroasa, investiție absolut necesară în zonă, întrucât previne alunecările de teren. Valoarea acesteia s-a ridicat la 78.800 de lei, iar proiectul tehnic a avut o valoare de 17.000 de lei. „Lungimea zidului este de 90 de metri, iar înălțimea este de 1,3 m. În zonă, odată cu finalizarea investiției s-a rezolvat și problema apelor pluviale”, a explicat Titana Cătană, director în cadrul Primăriei Reșița.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649018025291″]

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Bani pentru LMF

O ultimă oprire a fost la Colegiul „Traian Lalescu” din Reșița, unde se derulează în prezent o amplă investiție. „Lucrări la exterior nu s-au făcut de când e construită această clădire, din ’51. La interior am făcut-o metodic, pentru că noi am considerat că interiorul este mai important pentru derularea procesului instructiv-educativ (… ) La ora actuală, avem o bază materială deosebită și implicarea în toate aceste dotări a fost din partea primăriei, a domnului primar și a Consiliului Local, a spus Pavel Ghimboașă, directorul colegiului. În prezent, se anvelopează clădirea în care se derulează cursurile pentru ciclul primar.

Costurile schimbării fațadei se ridică la 125.000 de lei. În total, colegiul a primit 215.000 de lei din partea administrației publice locale. Potrivit oficialilor locali, sistemul de încălzire a fost deja pus în funcțiune în toate școlile și grădinițele din oraș. Așadar, elevilor nu le mai rămâne decât să ia note mari și să treacă de bac și de testele naționale.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/