Hainele din magazinele second-hand bat chinezismele și turcismele din Bazar

Reșițenii nu mai stau la coadă la alimente, dar fac coadă la îmbrăcăminte și încălțăminte. Magazinele care vând haine de mâna a doua, aduse din țările bogate ale Europei, atrag clienții prin marfă de mai bună calitate decât cea nouă de la alți comercianți.

Prețurile imbatabile care merg pentru mai toate bugetele îi atrag pe clienții aflați în căutarea unor obiecte de îmbrăcăminte sau încălțăminte de calitate, majoritatea sub eticheta unor firme renumite. Cel puțin de două ori pe săptămână, pe o aglomerată arteră comercială a Reșiței se formează cozi de oameni. Fie este adusă marfă nouă, fie sunt reduceri de 50% și clienții deja fideli vin special, învoindu-se chiar de la serviciu. Și așa s-a creat  moda cozii de dimineață la second hand, magazinele de acest gen fiind cele mai căutate.

Aștept să se deschidă magazinul pentru că știu că au lucruri frumoase, le-am văzut ieri, dar azi sunt la jumătate de preț. Lucrez și nu pot merge în haine decolorate la serviciu. Cum nu îmi permite salariul de 1100 de lei să îmi reînnoiesc garderoba de toamnă altfel, vin aici și sunt foarte mulțumită”, a explicat o femeie motivul pentru care stă la coadă. „Sunt pensionar și fiica mea mi-a spus că aici găsesc și cămăși bune și poate un costum, pentru că merg la o nuntă săptămâna viitoare. Nu am decât 50, maxim 100 de lei pe care să îi dau acum pe așa ceva. Sper să mă încadrez”, ne-a mărturisit zâmbitor și un bărbat.

Magazinele de acest profil sunt tot mai atractive în rândul cumpărătorilor care le aleg nu doar datorită prețurilor mici, ci și calității bune a produselor. „Stau la coadă să cumpăr haine bune, ca noi. De ce să merg în bazar și să las o grămadă de bani pe ceva ce se lărgește după o spălare sau se decolorează după două. Nepoțica mea și-a luat de acolo două sfetere și amândouă s-au stricat deja. Mai bine îi aleg eu de aici câteva bluzițe frumoase și ieftine”, a spus o altă reșițeancă.

Deși o vorbă din bătrâni spune că nu haina îl face pe om, societatea actuală pune puternic accentul pe felul în care ne îmbrăcăm. La magazinele care aduc obiecte de îmbrăcăminte ori de încălțăminte second hand din străinătate merg și tinerii care vor să fie la modă. În fond, ține de felul în care știm să combinăm elementele de vestimentație felul în care arătăm.

DSC01771 DSC01773 DSC01781

Comments

  1. Doru says:

    bine ca nu se formeaza cozi de matura

  2. Monica says:

    2 Operatori PC Isteti si Seriosi ! Oferta serioasa de locuri de munca !
    Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: monicap.jobs@gmail.com