Alee de promenadă ca-n filme spre fosta unitate militară! Cât costă investiția?

Administrația locală a semnat în această săptămână contractul de finanțare pentru o investiție de amploare care vizează crearea unei noi legături de acces.

La anul, reșițenii vor beneficia de o zonă de promenadă valoroasă pentru oraș, după ce oficialii locali au semnat la Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 800.000 de euro. Anul acesta municipiul va primi doar o parte din bani, urmând ca în 2015 în bugetul orașului să ajungă și diferența.

De fapt, municipalitatea își dorește ca drumul pe care îl va construi să aibă o destinație mixtă, astfel încât în caz de intervenție să poată fi utilizat și de pompieri, dar în același timp reșițenii care nu vor să facă mișcare să se folosească de autoturism. Drumul va fi unul cu destinație locală, potrivit autorităților.

,,Avem posibilitatea de a crea o alee modernă, de circa 800 de mii de euro. În acest an, pentru a demara lucrările de investiții sunt alocați mai puțini bani, circa un miliard de lei vechi, iar suma mare, cred că în întregime, va fi acordată în 2015. Practic, este vorba despre realizarea unei legături rutiere cu o lungime de 925 de metri cu plecare din Zona Triaj până la unitatea militară, având lățimea de suprafață carosabilă asfaltată de 3,5 m”, a spus primarul Mihai Stepanescu, care susține că orice investiție este justificată, mai ales că, în situația în care este nevoie de intervenție în caz de incendiu la păduri, aceasta se poate folosi.

celtic transilvania 1000x100px

,,Reșițenii însă, în primul rând, pot folosi drumul ca alee de promenadă cu locuri de oprire, cu bănci, lucrări de artă. Oamenii vor avea posibilitatea să admire Reșița de sus, în liniște, așa cum fac și brașovenii. Am promis în nenumărate rânduri lucrul acesta care rezolvă o cerință potrivită, pe bani atrași”, a adăugat edilul-șef.

Consilierii locali au aprobat la începutul lunii septembrie proiectul de hotărâre care vizează construirea acestui drum.

CITEȘTE ȘI: Legătură directă între Calea Timișoarei și Unitatea Militară din Reșița!

Comments

 1. cris says:

  trebuie să învățați să utilizați optim virgula.

 2. butaru marin says:

  credeam ,ca un muritor de rand sa vad alesii cetatii,hotarati sa termine gradinita de sub fosta unitate.Nu au fost prin zona,probabil stau cu arme si bagaje prin timisoara, monte carlo…ORI nu au nepoti,sau mai rau…se ascund de d.n.a.Si vin sa ridice mana ca sa ia tainul de sedinta? Numai d-zeu mai stie….Evrika, am gasit! Mesterul manole nu are bani sa cumpere caramida,sa o zideasca pe Ana!SI NICI SPONSORinu se gasesc.oras, sarac.

 3. Sorin says:

  Să înțeleg că de asta au mărit taxele locale?
  Să repare întâi drumurile stricate de incompetenții de la AquaCaraș cu lucrările de refacere a sistemului de alimentare cu apă, apoi să facă drumuri de promenadă.
  Sunt zeci de km de șosea în stare jalnică (strada spre Mociur, străzi din cartierele Stavila, Marginea, Lend).
  Sau, mai bine, să repare drumul până la lacul Secu!!! Așa poate mai revigorează măcar turismul. Că industria a rezolvat-o, cu parcul industrial, devenit cel mai scump teren viran din Reșița.