Tun mai mare decât în dosarul Microsoft! Au făcut mai mulţi bani decât Dorin Cocoş!

Câţiva băieţi isteţi din Reşiţa şi amicii lor s-au ales cu mai mulţi bani decât miniştrii penali şi oamenii de afaceri implicaţi în afacerea Microsoft. Diferenţa este că ei nu au păgubit statul român!

Afacerea penală a licenţelor Microsoft este intens mediatizată datorită numelor sonore implicate, dar şi a sumelor băgate în buzunar de cei implicaţi: Ecaterina Andronescu, în prezent senator, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării, Valerian Vreme, în prezent deputat, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Petru Şerban Mihăilescu, în prezent senator, fost ministru coordonator al SGG, Dan Nica, parlamentar european, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Daniel Funeriu şi Alexandru Athanasiu, foşti miniştri ai Educaţiei şi Cercetării, Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor Publice, dar şi omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, şi Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ.

„În primăvara anului 2009, a avut loc o întrevedere între Cocoș Dorin, Gheorghe Ştefan, Sandu Gabriel – ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale și alte persoane. În cadrul acestei întâlniri au fost discutate chestiuni generale legate de posibilitățile pe care le avea Ministerul Comunicațiilor la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers pentru asigurarea în continuare a licențelor necesare: exercitarea dreptului de cumpărare sau încheierea unui nou contract de închiriere. În cursul procedurii de achiziţie, pentru a asigura asocierii având ca lider D-CON.NET AG atribuirea contractului, Cocoș Dorin a pretins de la o persoană implicată în cauză foloase necuvenite pentru el, pentru Gheorghe Ștefan și pentru Gabriel Sandu, după cum urmează:Gabriel Sandu – 2.700.000 euro şi 1.800.000 euro, Gheorghe Ştefan – 4.000.000 euro, Dorin Cocoş – 9.000.000 euro. Pentru a putea efectua plata sumelor pretinse de Cocoș Dorin, Gheorghe Ștefan și Sandu Gabriel, a fost înființată o firmă, în contul căreia D-CON.NET.AG a virat toate sumele necesare. Sumele de bani pretinse au ajuns în cele din urmă în contul unor firme controlate, în mod direct sau prin intermediari, de Gabriel Sandu (2.700.000 euro), Gheorghe Ştefan (4.000.000 euro) și Dorin Cocoş (9.000.000 euro)”, au explicat procurorii DNA.

Stomatologul reşiţean Laurenţiu Adam (foto) şi amicii lui le pot râde în faţă miniştrilor penali sau lui Dorin Cocoş, un om de afaceri putred de bogat. Ei au băgat în buzunare mai mulţi bani şi într-un interval de timp mult mai scurt. Mai e o diferenţă: ei nu au păgubit statul român, ci sute de cetăţeni americani. Este vorba despre afacerea E-bay, oprită la un moment dat de DIICOT şi FBI. „În sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în  perioada anilor 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate (autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice), au indus şi menţinut  în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic www.eBay.com şi www.craigslist.org, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului. În această modalitate au fost induse în eroare aproximativ 1000 de victime. Prejudiciul total cauzat până în prezent este de aproximativ 20 milioane USD”, informează DIICOT.

gif card de energie dacus 1000x100

Instanţa de fond i-a găsit vinovaţi pe cei implicaţi în acest dosar, pedepsele aplicate fiind atât cu executare, cât şi cu suspendare. În afacerea Microsoft, dosarul e deocamdată în faza de urmărire penală.

 

foto: Facebook

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/