Vin banii pentru centralele de apartament ale reșițenilor!

Guvernul a alocat 1,2 milioane de lei municipiului de pe Bârzava pentru locuitorii care au fost abonați la CET, dar în urma desființării sistemului centralizat de încălzire au rămas fără agent termic.

Guvernul a aprobat prin hotărâre alocarea unei sume consistente de bani pentru reșițenii care au fost branșați la sistemul centralizat de încălzire. Unii dintre locuitori și-au cumpărat deja centralele, dar vor primi banii promiși de la administrația locală.

„O să fie beneficiarii acelor sume cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, marea majoritate. Sunt cazuri speciale, dar în număr foarte mic, care vor primi o sumă mai mică. Consiliul Local a aprobat până la 500 de lei pentru că marea majoritate dintre dânșii au avut contract, dar au consumat foarte puțin agent termic. Noi am decis, totuși, să achităm niște sume de bani”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reșiței. Numărul persoanelor care vor fi despăgubite se ridică la 460.

„Sistemul a fost unul perdant, a dat bătăi de cap zeci de ani. Acum, am avut posibilitatea să alegem între două variante: să continuăm șchiopătând, neavând gaz și alte ultilități la început de iarnă, sau să stabilim alte priorități. Cred că aceasta a fost singura măsură posibilă”, a concluzionat edilul-șef.

Comments

 1. pagubit says:

  Nu ar trebui discutate aspectele legate de cat s-a consumat,ce venit si cate case are abonatul,ci LEGAL, toti abonatii,au aceleasi drepturi ca cei din 2011 si 2012,care au primit,fara ANCHETE sociale(cine le-a dispus,pt. ca nu exista o HCL in acest sens?).Aceasta actiune s-a facut cam *pe sub masa si se va corecta transparent!Fiindca CINEVA(?)a venit si a spus*Faceti asa ,ca asa vreau eu!*

 2. pagubit 2 says:

  Am primit 500 lei de la primarie ,atat eu cat si alti pagubiti,presupun ca nu beneficiem de cei 3000 lei ,asta ar fi strigator la cer ,avem aceleasi drepturi

 3. pagubit 1000 says:

  Atatia sunt in aceasta situatie=1000!!Unul singur sa castige in instanta si este suficient.SI VOM CASTIGA TOTI,fara indoiala,pt. ca DISCRIMINAREA este evidenta!Ar trebui sa plateasca SOLIDAR,toti cei care au contribuit ,cu semnaturi si stampile,la acest haos local.Cine greseste,plateste(la propriu)

 4. pagubit 2 says:

  Se preconizeaza alte anchete pentru cei ramasi de caruta, si nu sunt cuprinsi in cei 460 de cetateni care vor primi banii .Noi ceilalti care nu suntem pe lista asteptam vara . Umilita la care suntem supusi e greu de descris ,rog presa sa incerce sa ne ajute sa aflam ce au de gand conducatorii orasului cu amaratii care acum stau in frig petru o vina care nu este a lor .